Simpele basic champignonsoep

Zondag's eten wij meestal soep. Inmiddels heb ik dus al heel wat soepjes gemaakt. Dat zijn meestal soepjes waar je niet al te veel werk aan hebt. het is tenslotte de rustdag ;-)
Vaak worden het dus van dit soort basic soepjes!
Makkelijk, lekker, snel klaar en ook niet al te duur.
 
 
Wat heb je nodig voor 1,5 liter soep: 
 
1,5 liter water
3 bouillonblokjes
100 gram roomboter
100 gram tarwebloem
1 bakje champignons
100 gram kipfilet
 
Aan de slag:
  1. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Smelt in een ander pannetje op zacht vuur de roomboter.
  3. Roer in een keer de bloem erdoorheen.
  4. Even aanbakken, zodat de bloem de kans krijgt te garen.
  5. Voeg daarna lepel voor lepel de bouillon toe. Roer goed door, en voeg pas de volgende lepel bouillon toe als de vorige helemaal opgenomen is.
  6. Ga  zo door tot alle bouillon gemengd is.
  7. Breng aan de kook.
  8. Bak de kipfilet met een beetje peper, knoflookpoeder en zout aan in een pan.
  9. Voeg de kipfilet toe aan de soep.
  10. Zet het vuur laag zodra de soep kookt
  11. Snijdt de champignons in plakjes en voeg toe.
  12. Let op! Nadat de champignons zijn toegevoegd de soep niet meer aan de kook brengen. Zo blijven de champignons veel lekkerder.
 
 
 

Reacties