avondvierdaagse traktatie

De afgelopen tijd was ik druk! Druk met het organiseren van de schoolreisjes van de basisschool en druk met het organiseren van de avondvierdaagse. Want bij dat organiseren komen heel wat dingen kijken. Neem nou de avondvierdaagse, dat is niet alleen het inschrijven, maar ook het regelen van ouders die meelopen, en ouders die langs de route willen staan. Verder moet er nagedacht worden over de traktatie die ze aan het eind van de rit krijgen. Gelukkig hoefde ik niet alles alleen te doen, maar deden we de klus met z'n drieën.

Maar om terug te komen op de traktatie... Ieder jaar is het weer een kunst om een leuke traktatie te bedenken, die enerzijds niet al te veel snoep bevat, dat krijgen ze namelijk al genoeg, maar ook weer niet te weinig. (Voor sommige kinderen staat er namelijk niemand langs de route, en is het dus de enige zak die ze krijgen) Meestal doen we er een klein cadeautje in, maar de ervaring is dat dat vaak toch weggegooid word, want ja... wat moet je met die prulletjes. Dus dit jaar bedachten we wat anders.



Een van de ouders van de leerlingen van onze basisschool heeft een eigen orthodontist praktijk in Nijkerk. Gelukkig vonden we hen bereid om een heel stel tandenborstels en tandpasta te sponsoren. Zodoende konden we leuke zakken snoep maken, die voor een groot deel gevuld werden met tandpasta en een tandenborstel. Nog een paar leuke snoepmondjes en snoepgebitjes erbij, en het snoepzakje was gevuld.

Toen moest er nog een label aangemaakt worden. Daarop kwam de volgende tekst. "Top gedaan! Ben je daarna ook lief voor je tanden?"

Het was superleuk om zo'n traktatie in elkaar te zetten, en er een leuk, origineel geheel van te maken.

Vind je het leuk om ook zo'n snoepzak in elkaar te zetten, ik zal binnenkort bij deze blog ook een fotobestand van het label zetten. Zo hoef je hem alleen maar uit te printen en kun je zelf ook zo'n leuke snoepzak maken.

Liefs,
Willeke




Reacties