Kalter hund [foodblogswap april 2017]

Kalter Hund, en wat mag dat dan wezen? Kalter hund is de Duitse variant van onze Arretjescake. En ik weet niet wat het is, maar ik houd van de perfectie van de Kalter hund. Waar bij onze Hollandse Arretjescake de nuchterheid van de Hollanders duidelijk tot uiting komt, gewoon alles door elkaar roeren en dat is het, wordt het in Duitsland met een uiterste precisie gemaakt en dat zie je terug.
 Ik houd van precisie, ook in het bakken. Zou het door mijn analistenopleiding komen? Gelukkig ontbreekt het mij ook niet aan een flinke portie Hollandse nuchterheid. daarom heb ik de Kalter hund gedecoreerd met witte chocolade, die niet suikervrij is, maar wat wel heel lekker is. Genieten!


 Voor de foodblogswap van april mocht ik wat maken van de blog van Lianne. Zij heeft met de zoetekauw een leuke blog, vol met hartige en zoete baksels. Toen ik haar arretjescake recept zag, wist ik gelijk dat ik dit recept wilde maken. Maar nu op de Duitse manier. Het voordeel van de Kalter hund is ook dat het met veel minder suiker wordt gemaakt. Verder lijkt het recept wel op de arretjescake van Lianne. 

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen gebakken biscuitjes (recept) wat hem waarschijnlijk nog lekkerder maakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een pak biscuitjes kopen in de winkel en die gebruiken.

Laten we snel met het recept beginnen. Jullie kunnen natuurlijk niet wachten ;-)

Wat heb je nodig:
(voor een cakevorm van 22 cm)

375 gram kokosolie
75 gram cacao
150 gram oerzoet
2 eieren (optioneel)
200 ml slagroom
Biscuitjes
witte chocola (evt.)

Hoe maak je het:

Verwarm de slagroom in een pannetje en smelt de kokosolie hier in. Roer hier de cacao en suiker doorheen. Laat een beetje afkoelen en roer dan de eieren erdoor heen. (de eieren zijn niet perse nodig, maar maakt wel dat de chocola beter mengt (als emulgator)

Vet je cakevorm goed in en bedek met wat bakpapier. Bedek de bodem met een laagje chocola en druk hier een rij biscuitjes in, zo dat het helemaal bedekt is met biscuitjes. (alsof je lasagne maakt)
Hierover weer een laagje chocola, koekjes, enz...
Eindig met een laagje chocola.

Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast, en decoreer evt. met witte chocolade, of zoals jij het leuk vind.

En vergeet niet te genieten als je hem aansnijd en vooral niet als je er een hapje van neemt.

Liefs,
Willeke

Bron:
http://www.de-zoetekauw.nl/2016/10/arretjescake/



Reacties

De Zoetekauw zei…
Ziet er heerlijk uit, die perfecte laagjes zijn eigenlijk veel mooier dan rommelige arretjescake. ;)
Haha... dat vind ik ook Lianne. Maar blijft natuurlijk net zo lekker!
Wat een grappige naam! Hij ziet er heerlijk uit. Ik ga dit zeker eens proberen.

Huisvlijt
Anne-Marie zei…
Heb gisteren dit recept gemaakt voor de foodblogswap maar is totaal mislukt. Heb het recept gevolgd maar bleef vloeibaar? Enig idee?
Dat vind ik heel vreemd. Ik heb het recept al lange tijd niet meer gemaakt, dus kan zo ook niet zien of er wat fout is in het recept. Ik ga hem gewoon binnenkort weer eens maken.