chocolaatjes

Het was dit keer wel heel erg op de valreep, de foodblogswap van mei. Maar het is op tijd gelukt. Deze maand mocht ik wat maken van de blog van Anita. Samen hebben we een aantal jaar geleden meegedaan met heel Putten bakt, daar kennen we elkaar ook van. Het was leuk om nu haar blog wat te mogen maken, hoewel ik dat al wel vaker doe omdat Anita ook alles evrij, geraffineerd suikervrij en tarwevrij maakt.

Sinds kort eet zij ook paleo, dat doe ik niet, maar veel recepten zijn ook weer gewoon aan te passen.

Vandaag ging ik voor de chocolaatjes die Anita ook maakte bij heel Putten bakt. Ik vond die bonbons er heel professioneel uitzien, en was benieuwd of ik dat ook zo voor elkaar zou krijgen. Dus ging ik vol enthousiasme aan de gang, en ging voor de volgende varianten. 1 met pinda's, 1 bloemvorm met een pistaschenoot erboven op en 1 gevuld met marsepein. Helaas is de bloemvorm niet gelukt. Deze vorm was een stuk stugger en daardoor kreeg ik ze er niet ongehavend uit. Er staan er nog een deel in de diepvries, wie weet krijg ik die er alsnog uit, als ze goed hard zijn.



Ik vond het op zich best wel een raar goedje, maar dat stond er ook bij. Bij mij was het alleen niet zo goed gemengd, waardoor de kokosolie wat scheidde van de rest. Hierdoor is bij de marsepeinvariant ook wat witte stukjes kokosolie te zien. Jammer... dat kan jij toch beter Anita. Maar wellicht dat ik het binnenkort nog eens probeer, want ze zijn heerlijk.



Het recept is super makkelijk, en deze chocolaatjes zijn nog gezond ook. Alles wat je eet is voeding en geen vulling. 0ke, de marsepein vulling niet.

Ik moest laatst een marsepeintaart maken en daar had ik nog wat marsepein van over. Dat heb ik gebruikt. Dat was dit recept.
Maar je kunt ook heel goed dit recept voor amandelspijs gebruiken.

Wat heb je nodig:

12 dadels
75 gram kokosolie
35 gram cacao
marsepein
75 gram pinda's

 Hoe maak je het:

Week de dadels in kokend water en laat daarna goed uitlekken.Smelt de kokosolie en roer daar de cacao doorheen. Pureer de dadels en roer ook door het kokosolie mengsel.

Hak de pinda's fijn en meng er 100 gram van het chocoladegoedje doorheen. Vul de vormpjes ermee en laat opstijven in de diepvries.

De rest van het chocolademengsel deed ik in een spuitzak.  Spuit een beetje in een mal, druk hier een balletje marsepein in en dek af met nog een laagje chocola. Druk evt wat aan. Ga hiermee door tot alle chocola op is. Laat ook dit opstijven in de diepvries.

Omdat kokosolie bij kamertemperatuur nogal zacht is, (en zeker bij deze temperaturen) kun je deze chocola het best in de koelkast bewaren. Het resultaat is heerlijk, en zeker die pindavariant gaat hier nog vaak gemaakt worden vrees ik.

Geniet ervan.

Liefs,
Willeke


Bron: http://potjesenpannen.blogspot.nl/search?q=chocolaatjes






Reacties

Ik vind het knap gemaakt. Wel ogen ze een beetje zwart was mijn eerste indruk.

Huisvlijt
Het is ook best pure chocola. Je kunt er ook voor kiezen om minder cacao toe te voegen.