Lachebekjes

Schuddebuikjes... Vooral Boaz is er gek op. Deden wij vroeger gewoon speculaasjes op brood, tegenwoordig heb je daar schuddebuikjes voor. Of wiebelkontjes of kruimeldiefjes of...

Ik koop ze niet zo vaak. Af en toe moet het kunnen natuurlijk, maar deze dag dacht ik, kom laten we eens gek doen, we maken ze gewoon een keer zelf.  Komt die parelmold die ik heb om marsepeintaarten mee te decoreren ook nog eens van pas.



We maakten dus snel een simpel speculaasdeegje, niet te veel, want eerst maar eens uitproberen en samen met Inke ging ik aan de slag. Met dit als resultaat.



Benieuwd hoe ze morgen smaken op brood.

En, o ja... Ik heb ze lachebekjes genoemd. Omdat het zo'n heerlijk gezicht was, dat lachebekje van Boaz toen hij zag wat ik gebakken had.

Voor iedereen die ze ook wel wil maken, hier het recept.

Wat heb je nodig:
  • 120 gram speltbloem
  • 60 gram roomboter
  • 40 gram palmsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 gram speculaaskruiden
Hoe maak je het:

Heel simpel alle ingredienten door elkaar mengen tot een mooie deegbal. Is het wat te plakkerig, laat het dan even in de koelkast rusten. Nu heel veel balletjes draaien, of zoals ik, een mold gebruiken en alle balletjes op de bakplaat leggen. Voor het bakken nog even  10 minuten in de koelkast, zodat ze goed koud de oven in gaan, zo behouden ze hun vorm. In die tijd de oven voorverwarmen op 175 graden hetelucht, en zodra de oven op temperatuur is, 10 minuten bakken. 

Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als dat wij dat doen.

Liefs,
Willeke




Reacties

Ze zien er in ieder geval al heel lekker uit!

Huisvlijt
Ze smaken ook echt heerlijk op brood
Anoniem zei…
Wat handig om daarvoor de parelmold te gebruiken! Ik ga het een keer proberen als ik weer een oven heb!
Groetjes, Marjan
Tjonge wat een leuk idee zeg, echt heel grappig gedaan :)!
Ja, zeker handig. Ben er dol op om dingen meerdere functies te geven. ;-)