Appeltaart 2.0

Vanmorgen
In alle vroegte
Ging op deze rustige zondagmorgen
Mijn wekker

Nog een paar keer snoozen
Snel wat kleren aan
En naar beneden
Om in alle rust
Dit mooie appeltaartje te maken.

Eerst het deeg maken,
Even koelen in de koelkast
Snel naar buiten
Op m'n blote voeten
Naar de appelboom.

Alles is in diepe rust
Ik zie de nevels optrekken
Het enige geluid wat gehoord wordt
Is het fluiten van de vogels

Met 5 appels weer naar binnen
Verser kan niet
En ineens is daar Inke
Wat maak je mamma?
Mag ik helpen?
Samen snijden we de appels

Deeg uitrollen
Stroken snijden
Weven, vlechten
Frustratie,
De tijd tikt door
Het gevoel van triomf
Het is weer gelukt





Wil je ook dit appeltaartje maken?
Het is makkelijker dan je denkt.


Wat heb je nodig:
Springvorm 18 cm

400 gram speltbloem
165 gram roomboter

Snuf zout
100 gram (ongeraffineerde) suiker
80 a 90 ml koud water
500 gram appels
Rozijnen
Kaneel
Suiker  (evt) ik gebruik dit alleen bij heel zure appels

Hoe maak je het:
Meng de bloem met het zout en in stukjes gesneden roomboter tot een kruimelig deeg. Voeg beetje bij beetje het water toe tot je een soepele deegbal hebt. Laat even rusten in de koelkast.
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Voeg kaneel, rozijnen en evt suiker toe en roer goed door.
Rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 3 a 5 mm. Bekleed de ingevette springvorm ermee en bestrooi de bodem met paneermeel. Vul met het appelmengsel.
Rol het deeg voor de tweede keer uit en bedek de bovenkant ermee. Snijd dunne stroken voor de vlecht lang de rand.
Bak de taart 50 minuten tot een uur in het midden van de oven (175 graden hetelucht)
Laat afkoelen in het blik.
Geniet van je mooie taart en de heerlijke smaak.


Liefs,
Willeke


Bronnen:
Inspiratie voor dit recept kwam van Suikerjunkie.  Haar recept inclusief video vind je in deze link.
https://youtube/aqHMNyNfGo0






Reacties

Lianne zei…
Wat een leuk verhaaltje en een prachtige taart is het geworden!