Avocadotaart met pistachenoten

Deze avocadotaart is zo lekker! Ik at eigenlijk nooit avocado. Ik weet het, het is super gezond, maar toch... ik had er niets mee. Tot ik deze avocado taart een keer proefde, ik was gelijk om. Op deze manier is het namelijk super lekker.

Een vriendin van me maakte hem ooit eens begin van dit jaar voor een etentje met een groepje vrienden. En serieus, het was liefde op het eerste gezicht. Nadat er een paar weken overheen gegaan waren, bedacht ik me opeens dat taartje weer en vroeg ik haar, via WhatsApp, naar het recept. Ongeduldig als ik ben, kon ik natuurlijk niet op antwoord wachten, en ging ik ook gelijk op internet op zoek naar avocado taartjes. Uiteindelijk ben ik voor een combinatie van twee recepten gegaan.

En zoals ik al vertelde, het is echt heerlijk. De rest van het gezin kon ik er niet echt blij mee maken, dus het taartje ging in stukjes in de diepvries, en zo kon ik iedere keer weer van dit lekkers genieten. Het ging zelfs mee in mijn luchtrommeltje naar school, en dat kan ook best, want er zitten eigenlijk geen ingrediënten in, die ervoor zouden zorgen dat dat niet zou kunnen.



Wat een pareltje he! Ben er helemaal blij mee, en ga hem snel maar weer maken, want met het schrijven van deze blog, krijg ik er al weer helemaal zin in.

Wat heb je nodig:
(voor een springvorm van 18 a 20 cm)

voor de bodem:
125 gram dadels zonder pit (evt geweekt in water als ze droog zijn.)
75 gram pistachenoten
50 gram pecannoten

voor de avocadolaag:
3 eetrijpe avocado's
4 a 6 eetlepels ahornsiroop (naar smaak)
75 gram gesmolten kokosolie
sap van 1 citroen
1 tl oranjebloesemwater
35 gram fijngehakte pistachenoten

voor de topping:
fijngehakte pistachenoten
viooltjes

Hoe maak je het:

De bodem:
Hak de noten samen met de dadels fijn en beleg daar de bodem van de springvorm mee. (bekleed evt. met bakpapier). Druk goed aan.

Voor de avocadolaag:
Pureer het vruchtvlees van de avocado's  samen met de kokosolie, ahornsiroop, citroensap en het oranjebloesemwater. Roer hier de fijngehakte pistachenoten doorheen. Verdeel dit mengsel over de bodem en laat het opstijven in de diepvries of koelkast.

De topping:
Als de taart helemaal is opgesteven, bestrooi je het nog met wat gehakte pistachenoten en maak je het helemaal af met een paar viooltjes.

En dan kan nu het echte genieten beginnen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Enjoy!

Liefs,
Willeke

Bronnen:
http://www.unconventionalbaker.com/recipes/pistachio-orange-blossom-raw-avocado-cake/
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186512/no-bake-avocado-cheesecake

Reacties

Margje zei…
Lijkt me verrukkelijk! Plaatje om te zien!
Dank je wel lieve Margje. Ik geniet altijd van jouw positieve reacties...
Unknown zei…
Hoi Willeke,
Waarmee zou je het oranjebloesemwater kunnen vervangen?