Saeco DIY problemen oplossen.

Waterige koffieprut, de koffie loopt maar druppelend door, wat een gedoe altijd met die espresso apparaten. En ook al reinig je het altijd netjes op tijd, vroeg of laat begint het gezeur en krijgt je dure machine problemen. Het lijkt wel of die apparaten gemaakt zijn om maar 3 jaar mee te gaan.

Eigenlijk was ik er helemaal klaar mee, weg dat ding en weer gewoon op de ouderwetse manier koffie zetten. Zelf je bonen malen met een handmatige koffiebonen maler, weer water koken in de ketel op het fornuis, en dmv opgieten je eigen bakkie koffie zitten. Helemaal hip ook.

 Maar ja... dat dure apparaat. Dat probleem moest ik toch op kunnen lossen. Dus ik ging op zoek op internet en zag dat je de zetgroep gewoon open moet schroeven en het filter moet reinigen en dan zou hij het weer doen.

Ik voelde het kleine meisje al helemaal in mij naar boven komen. Vroeger kon ik het al niet laten om mijn speelgoed, als het kapot was, uit elkaar te schroeven om het proberen weer te maken. Of speelgoed dat gewoon nog heel was uit elkaar schroeven om uit te zoeken hoe het in elkaar zat. Super toch....

En weet je, eigenlijk is het zo makkelijk dat ik dacht, dit kan iedereen. Dus hierbij een paar foto's om te laten zien hoe je het kunt doen. Zodat alle espressoapparaten vanaf nu wat langer mee kunnen.


Neem de zetgroep en schroef aan de bovenkant deze twee schroefjes eruit. Je hebt wel een torx schroevendraaier nodig.

Haal het bovenstukje ervan af. Je zetgroep ziet er nu zo uit.  Dit stuk moet je eruit halen, want hier zit de filter aan vast.

 Onderaan zitten vier klemmetjes. Ik heb ze aangegeven met de pijlen. Aan de andere kant zitten er nog twee. Deze druk je in en dan kun je het filter naar beneden duwen en dan komt hij los. 


Nu schroef je als laatst dit filter nog los, en dan zorgen dat hij weer helemaal schoon wordt. Ik heb met een naald alle gaatjes schoongeprikt, nadat ik hem een poosje heb laten weken in een badje met baksoda en goed geschrobd met een oude tandenborstel.

 Klaar? Schroef alles weer in elkaar. Zorg ervoor dat je het filter weer op de juiste manier in de klemmetjes drukt. Het is namelijk de bedoeling dat dit opzetstukje weer op deze manier erop geschroefd zit.  Waar ik de pijl gezet heb, staan lettertjes. Deze moeten aan de voorkant van de zetgroep geplaatst worden. Nu kun je het bovenstukje erweer opschroeven en je zetgroep terug plaatsen.

Geniet van je goed doorlopende espressomachine en de fijne droge koffiekoekjes die er nu weer uitkomen.

Liefs,
Willeke

Reacties