RAW appeltaartje

In onze vakantie op de camping in Frankrijk maakte ik dit heerlijke appeltaartje. Het is voornamelijk gemaakt met noten, appel en dadels en gaat niet in de oven, dus alle voedingsstoffen blijven goed behouden.

Wij aten dit taartje als ontbijt, maar je kunt het natuurlijk ook prima gewoon serveren bij een lekkere bak koffie of thee, of zelfs als dessert na de maaltijd.

Genieten!



Wat heb je nodig:
(voor een springvorm van 20 cm)

Voor de bodem:
125 gram pecannoten
125 gram dadels
evt 25 ml water als de dadels droog zijn.

Voor de vulling:
125 gram dadels
5 appels (normaal formaat)
3 gram kaneel

Voor de kruimellaag:
50 gram pecannoten
10 gram zachte roomboter (of kokosolie)
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
beetje kaneel

Hoe maak je het:

De bodem:
Mix de noten met de dadels en evt wat water in de keukenmachine of het staafmixerbakje tot het als een klomp aan elkaar blijft hangen en de noten en dadels in kleine stukjes zijn gehakt.
Bedek de bodem van de springvorm met dit mengsel. Zet in de koelkast.

De vulling:
Schil en snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij twee appels in kleine blokjes en doe die samen met de dadels en de kaneel in de keukenmachine of het staafmixerbakje en pulseer net zolang tot het helemaal tot moes gemalen is. Neem de rest van de appels en snijd die in kleine stukjes en roer ze erdoorheen. Doe dit op de bodem in de springvorm. Zet in de koelkast.

De kruimellaag:
Maal de pecannoten met de suiker en kaneel fijn Roer hier de roomboter doorheen en verdeel dit mengsel over de appeltaartvulling. Zet in de koelkast en laat een nachtje staan of anders minimaal 3 uur.

Enjoy!
Liefs,
Willeke

Heb je dit recept gemaakt, ik vind het superleuk als je het laat zien op Instagram of Facebook. Met @mammatjevanalles krijg ik het dan gelijk te zien.





Reacties

Mar zei…
Héérlijk was ie.. leuk ook vd boys om te maken. Behalve t schillen vd appels dan 😉
Leuk om te horen! Dank je wel.