cheesecake met verse frambozen

Van mijn schoonouders kreeg ik heel veel verse frambozen. Geplukt van hun struiken die een overvloed gaven dit jaar.

In mijn koelkast had ik nog een paar pakjes roomkaas staan, teveel gekocht voor dadel-roomkaashapjes.

In mijn kast liggen nog een paar rollen speltbiscuitjes die de houdbaarheidsdatum naderen.

1+1+1 = deze lekkere taart

Ik ging dus aan de slag om met de ingredi├źnten die ik in huis heb deze taart te maken. 

Gedecoreerd met bloemetjes en blaadjes uit de tuin...  Ik vind het een plaatje geworden.


Wat heb je nodig:
(voor een springvorm van 20cm)

voor de bodem:
100 gram speltbiscuitjes
50 gram roomboter

Voor de frambozenlaag:
250 gram frambozen
50 gram (ongeraffineerde) suiker
15 gram arrowroot

voor de roomkaaslaag:
2 eiwitten
50 gram suiker of honing
400 gram roomkaas
4 blaadjes gelatine

voor de topping:
extra frambozen
verse muntblaadjes

Hoe maak je het:

Smelt de roomboter in een pannetje, hak de koekjes tot kruim en roer door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm en zet in de koelkast.

Breng de frambozen samen met een heel klein beetje water (max 25ml) aan de kook. Pureer met de staafmixer en roer de arrowroot erdoor. Laat nog even doorkoken tot het bindt en schenk op de taartbodem. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

Laat de gelatine weken in koud water. Klop de eiwitten stijf. Breng de suiker samen met 20 ml water aan de kook en laat koken tot 115 graden celcius. Schenk in een dun straaltje bij de opgeklopte eiwitten terwijl je de mixer door laat kloppen. Los de gelatine met aanhangend vocht op in het hete pannetje en schenk ook bij het eiwitmengsel. Laat nog even doorkloppen.
Roer ondertussen de roomkaas los in een andere kom. Spatel hier de stijfgeslagen eiwitten doorheen en schenk op de frambozenlaag in de springvorm. Verdeel het mengsel goed en laat opstijven in de koelkast.

Decoreer met frambozen en muntblaadjes en geniet!

Liefs,
Willeke

Reacties