Overnight Cinnamon Rolls

 Oehlala... wat was dit lekker zeg! 

Deze kaneel rolletjes zijn fluffy zacht, klef, en zo lekker! Echt precies zoals ze moeten zijn. Het geheim... de avond van te voren maken en de nacht in de koelkast laten rijzen. Vlak voor het ontbijt afbakken, zodat je tijdens de maaltijd kunt genieten van de heerlijke geur en er nog warme broodjes! 

Lekkerder dan dit zal het niet worden.

Inspiratie voor dit recept komt van het blog van keukenatelier


Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 15 broodjes)

Voor het deeg:
120 ml melk
7 gram droge gist
330 gram speltbloem
50 gram (ongeraffineerde) suiker
60 gram olijfolie
1/2 tl. vanillepoeder
1/2 tl. zout
1 ei

Voor de suikerlaag:
175 gram lichtbruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker.
80 gram roomboter
kaneel. 

Evt voor glazuur:

50 gram poedersuiker
vanillepoeder
beetje melk.

Hoe maak je het:

Meng de melk met de gist. Weeg hierbij de overige ingredienten af en kneed tot een mooi soepel deeg. Dit kan even duren, lijkt in het begin plakkerig, maar komt goed.

Laat het deeg een uur afgedekt rusten.

Verwarm de roomboter in een pannetje tot het gesmolten is. Roer hier de suiker en kaneel doorheen. Rol het deeg uit tot een langwerpige plak en besmeer met het suikermengsel. Rol vanaf de brede kant netjes op en snijd er mooie plakken van ongeveer 1,5 cm breed. 

Leg de broodjes in een ingevette springvorm (die van mij was 28cm) en zet afgedekt in de koelkast.

De volgende ochtend haal je de broodjes uit de koelkast en laat je ze een beetje op kamertemperatuur komen (1 uur) of je zet de oven op 50 graden en laat ze daar ongeveer een kwartiertje opwarmen. Daarna zet je de oven aan op 180 graden onder en bovenwarmte en laat je tijdens het opwarmen de broodjes in de oven. Zo hebben ze nog even de kans om wat extra te rijzen. 

Bak de broodjes vanaf het begin dat je de oven op 180 graden hebt staan in 25 a 30 minuten gaar. 

Maak evt een glazuur en verdeel dit over de broodjes. 


Enjoy!

Liefs, Willeke

Reacties