Makkelijk ramen lappen.

Na al mijn blogs met recepten nu weer eens een blog met een huishoudelijke tip. Makkelijk ramen lappen. Wie wil dat nou niet!

Ik ken eigenlijk bijna geen mensen die graag hun ramen lappen. Het is ook niet mijn favoriete werkje. Als ik het eenmaal gedaan heb, kan ik er heerlijk van genieten hoor, maar met al die ramen hier in huis ben je er ook best wel een poosje mee bezig.

Omdat ik ervan houd om de dingen effici├źnt te doen, liefst zonder overbodige schoonmaakmiddelen en zonder dure doeken of systemen, ben ik gewoon gaan uitproberen wat het best werkt.


En deze methode werkt super. Laatst heb ik, nadat ik mijn eigen ramen had schoongemaakt, ook nog de ramen gedaan van mijn lieve buufs.  Dat zegt genoeg denk ik over deze makkelijke methode.

Wat heb je nodig:
  1. Een emmer water
  2. Een willekeurig microvezel doekje
  3. Een hydrofiele luier. (heb je die niet meer, voor een paar euro koop je ze bij de Hema of Ikea.)
Hoe doe je het:

Lap de ramen met de microvezel doek.  Neem eventueel een extra microvezeldoek voor de kozijnen als die erg vies zijn. Als je het hele raam hebt afgenomen met de microvezeldoek droog je hem na met de hydrofiele luier. Goed droogwrijven en je hebt makkelijk streeploos schone ramen.

Succes ermee!

Veel liefs,
Willeke.
(Volg mij ook op www.facebook.nl/mammatjevanalles)

Reacties

Een reactie posten