evergreen koek

"Mam... mag ik morgen een koek mee naar school" Zomaar een vraag van onze jongste zoon gisteravond. Blijkbaar zijn er maar weinig kinderen die dagelijks fruit mee naar school krijgen. Gelukkig vind hij fruit heerlijk, dus dat is het probleem niet, maar blijkbaar wil hij toch graag eens hetzelfde zijn als de kinderen uit zijn klas.

Nou, dat kan geregeld worden natuurlijk. Ik weet van mezelf dat ik vroeger die evergreen krentenliga's heerlijk vond. Kreeg ik ook bijna nooit mee naar school, maar als ik het dan kreeg, dan was het een feestje.

Snel de keuken in, om ze te maken, en in iets meer dan een half uur later lagen daar die heerlijke geurende koeken in de keuken. Onze oudste zoon was nog bezig met zijn huiswerk, dus die kon het recept gelijk even testen, door de brokken op te snoepen wat achterbleef na het snijden van de koeken.

Ze lijken qua smaak niet echt op de krentenliga's, die zijn wat minder bros en wat taaier dan deze koeken, maar ze zijn hier goedgekeurd.


Wat heb je nodig:
  • 375 gram speltbloem
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 gram kaneel
  •  3 gram baksoda
  • 200 gram roomboter
  • snuf zout
  • 125 gram rozijnen.
  • 1 eetlepel citroensap

Hoe maak je het: 


 Mix de bloem, suiker, kaneel, baksoda zout en rozijnen door elkaar.
Snijd de roomboter in kleine stukjes en roer er een beetje doorheen.
Kneed daarna alvast wat voor, en voeg de eetlepel citroensap toe.
Kneed tot een mooie deegbal en rol op een stuk bakpapier uit tot een rechthoekige lap, die op je bakblik past.
Leg het bakpapier op de bakplaat en bak in de oven bij 180 graden celcius (hetelucht) in 25 minuten gaar.
Haal uit de oven en snijd gelijk in vierkanten.
De restjes kun je alvast opsnoepen ;-)

Eet smakelijk!

Liefs,
Willeke


Ik ben benieuwd naar jullie evergreens. Ga jij ze ook maken en heb je een foto? Ik vind het heel leuk als je dit deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #mammatjevanalles

Reacties