Bramen yoghurttaart.

Ik had eens zin om een kwark/yoghurt taartje te maken, maar dan net even anders dan normaal. Al lang stond dit recept op mijn baklijstje, en toen ik op een zaterdagmiddag, verveeld mijn pinterest door zat te kijken, stuitte ik opeens op dit recept en wist gelijk... deze moet het worden voor de zondag.

Gelukkig had ik alle ingredi├źnten in huis. Nog een halve bak Griekse yoghurt in de koelkast, bramen in de diepvries en slagroom heb ik ook altijd wel in huis. Ik kon aan de slag gaan.

Bak je mee?




Wat heb je nodig:
(voor een springvorm van 20 cm)

Voor de bodem:
  • 100 gram speltbiscuitjes
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels palmsuiker (evt)
  • 1 eetlepel koekkruiden

Voor de bramenlaag:
  • 325 gram bramen
  • 50 gram ruwe rietsuiker
  • 3 blaadjes gelatine

Voor de yoghurtlaag:
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 25 gram fructose (of honing)
  • 125 ml slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
Voor de decoratie:
  • Bramen
  • Muntblaadjes

Aan de slag:


  1. Bedek de bodem van de springvorm met een bakpapiertje.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje en maal de biscuitjes fijn samen met de suiker en de koekkruiden. Roer dit mengsel goed door de gesmolten boter heen en bedek hiermee de bodem van een springvorm. Zet de bodem in de koelkast.
  3. Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Kook ondertussen de bramen met een klein bodempje water en de suiker op, totdat de bramen zacht zijn. Pureer het geheel met de staafmixer en haal door een zeef om de pitjes te verwijderen. Los de gelatine in de hete bramengelei op en bedek de bodem van de taart met de bramengelei. Zet weer in de koelkast en laat volledig opstijven.
  4. Week 5 blaadjes gelatine in koud water. Klop de slagroom fijn. Roer de suiker door de yoghurt, en spatel hier voorzichtig de stijfgeslagen slagroom doorheen. Knijp de gelatineblaadjes uit, en laat op heel laag vuur samen met het aanhangende vocht smelten. Let op dat het niet te heet wordt. Je kunt er evt voor de zekerheid ook eerst nog een eetlepel water bij doen.
  5. Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en stort op de bramengeleilaag. Laat in de koelkast ook deze laag opstijven.
  6. Nadat de taart helemaal opgesteven is kun je hem decoreren met de bramen en muntblaadjes.
Geniet van deze heerlijke taart, dat hebben wij ook gedaan. ;-)

Liefs,
Willeke

Bron:



Reacties

  1. Dit ziet er zo heerlijk uit! Ik dacht dit ga ik maken. Maar mijn yochurtlaag gaat tot drie keer toe in de schift! Wat doe ik fout!! Ik kan de gelatine niet langer laten afkoelen als ik doe want dan word het te dik! :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat raar dat heb ik nog nooit gehad. Ik heb wel eens gehad dat ik de gelatine te koud erin deed en dan gewoon het yoghurtmengsel weer wat verwarmd en toen kwam het alsnog goed. Misschien lukt het als je de yoghurt al even van te voren op kamertemperatuur laat komen, zodat het niet meer zo'n koud mengsel is als je de gelatine erbij doet. Succes. Ik hoop dat het je alsnog gaat lukken. Liefs, Willeke

      Verwijderen

Een reactie posten