Appeltaart met havermout en marsepein
Morgen is manlief jarig en helaas zit ik hier een beetje ziekig op de bank. Gelukkig heb ik een zoon die graag taart bakt en op dit moment is hij met dit lekkere appeltaartje bezig.
Deze appeltaart is echt superlekker en ook nog eens heel makkelijk om te maken. In plaats van een deeg kneden kun je met dit recept de ingrediënten gewoon door elkaar roeren en verdelen over de bakvorm. Als extra ingrediënt gaat er nog zelfgemaakte amandelspijs op de bodem gedaan, wat en heerlijk extraatje geeft. Dit is niet echt nodig, zonder is het ook heerlijk. Ook lekker om de appels nog wat te mengen met een notenmix en de rozijnen te vervangen voor cranberries
Deze hoeveelheid is geschikt voor een vlaaivorm van 20 cm.
Wat heb je nodig:
Voor de bodem:
125 gram speltbloem
100 gram palmsuiker
60 gram havermout
100 gram roomboter
Voor de vulling:
2 eetlepels kaneel
300 gram appel
1 a 2 handjes rozijnen
2 eetlepels palmsuiker
50gram notenmix (evt)
Voor de marsepein:
75 gram amandelmeel
2 eetlepels honing
Aan de slag:
Liefs,
Willeke
Deze appeltaart is echt superlekker en ook nog eens heel makkelijk om te maken. In plaats van een deeg kneden kun je met dit recept de ingrediënten gewoon door elkaar roeren en verdelen over de bakvorm. Als extra ingrediënt gaat er nog zelfgemaakte amandelspijs op de bodem gedaan, wat en heerlijk extraatje geeft. Dit is niet echt nodig, zonder is het ook heerlijk. Ook lekker om de appels nog wat te mengen met een notenmix en de rozijnen te vervangen voor cranberries
Deze hoeveelheid is geschikt voor een vlaaivorm van 20 cm.
Wat heb je nodig:
Voor de bodem:
125 gram speltbloem
100 gram palmsuiker
60 gram havermout
100 gram roomboter
Voor de vulling:
2 eetlepels kaneel
300 gram appel
1 a 2 handjes rozijnen
2 eetlepels palmsuiker
50gram notenmix (evt)
Voor de marsepein:
75 gram amandelmeel
2 eetlepels honing
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht.
- Meng de amandelmeel met de honing en laat afgedekt even rusten.
- Meng de suiker met het meel en de havermout in een beslagkom.
- Smelt de roomboter en roer door de droge ingrediënten.
- Laat even afkoelen, vet de vlaaivorm in en verdeel de massa over de vlaaivorm.
- Schil ondertussen de appel en maak er kleine blokjes van en meng met de notenmix, de suiker en de kaneel.
- Appel notenmengsel met kaneel en twee eetlepels palmsuiker en een klontje boter karameliseren in een koekenpan tot het draden trekt.
- Verkruimel de marsepein over de bodem van de taart en verdeel het appelnotenmengsel erover.
- Bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.
Liefs,
Willeke
Reacties
Leuke blog trouwens.
Liefs, Hanne
Dank je voor je blog, ik volg het met veel plezier!
Dus ik ga je taart zeker eens proberen (heb m meteen ff gepind).
liefs,
Groeten Willeke