Niet weggooien...

Gisteren kwam onze jongste zoon thuis met twee overrijpe bananen. Hij was die middag bij papa op het werk geweest en had ze daar gevonden. Hij wilde ze wel hebben.

 
Een keer in de maand komt Ton Verkleij hier langs.  ( http://www.tonverkleij.nl ) Hij verkoopt fruit langs de deuren. Echt heerlijk fruit. Ik haal daar altijd mijn appels en perssinaasappels. Afgelopen maandag is hij weer langs geweest, dus ik heb hier ongeveer 16 kilo perssinaasappels staan. Biologische sinaasappels en heerlijk sappig. Uit 7 sinaasappels haal je tussen de  800 en 900  ml sinaasappelsap. Samen met die bananen goed voor 1 liter heerlijke sinaasappel/banaan drank.

 
Ook de sinaasappelschillen hoeven niet weggegooid te worden. Je kunt daar namelijk weer heerlijke gekonfijte sinaasappelschillen van maken. ( http://www.blondiekookt.nl/2012/03/gekonfijte-sinaasappelschil.html ) En die kun je weer gebruiken in een heleboel recepten, zoals Friese oranjekoek, (http://www.lekker-frysk.nl/oranjekoek.htm ) of een heerlijke Friese kruidkoek. ( http://www.healthyvega.nl/tussendoor/met-een-beetje-geduld-friese-kruidkoek/ )


 
Eet smakelijk
 
 
 

Reacties