Aardbeienspiesjes met chocoladecakejes en marshmallows. (glutenvrij, notenvrij, melkvrij en lactosevrij)
Onze jongste zoon mocht gisteren trakteren op school ter ere van zijn 7e verjaardag. Hij wilde graag iets trakteren dat alle meesters en juffen zouden mogen eten. Ik vond het erg lief van hem dat hij daar rekening mee wilde houden en ging dus op zoek naar recepten die glutenvrij, notenvrij, melkvrij en lactosevrij waren. En dat was nog niet zo makkelijk.
Hij had al gekozen dat hij deze aardbeienspiesjes wilde trakteren, en dat maakte het daardoor een stuk makkelijker. Aardbeien en marshmallows voldoen aan de voorwaarden. Ik heb de eis geraffineerd suikervrij voor het gemak maar even geskipt. De marshmallows zitten daar namelijk vol mee.
Voor de cakejes besloot ik een beslag van chocoladebiscuit te gebruiken. Hier heb je namelijk alleen eieren, cacao, meel en suiker voor nodig. Vrij eenvoudig dus.
Voor de decoratiechocolade heb ik een plak chocolade van Maitre Mathis Rijstmelk gekocht (bij AH). Deze is lactosevrij en melkvrij.
Wat heb je nodig voor ongeveer 15 spiesjes:
Eet smakelijk.
Liefs,
Willeke
(volg mij ook op www.facebook.nl/mammatjevanalles)
Hij had al gekozen dat hij deze aardbeienspiesjes wilde trakteren, en dat maakte het daardoor een stuk makkelijker. Aardbeien en marshmallows voldoen aan de voorwaarden. Ik heb de eis geraffineerd suikervrij voor het gemak maar even geskipt. De marshmallows zitten daar namelijk vol mee.
Voor de cakejes besloot ik een beslag van chocoladebiscuit te gebruiken. Hier heb je namelijk alleen eieren, cacao, meel en suiker voor nodig. Vrij eenvoudig dus.
Voor de decoratiechocolade heb ik een plak chocolade van Maitre Mathis Rijstmelk gekocht (bij AH). Deze is lactosevrij en melkvrij.
Wat heb je nodig voor ongeveer 15 spiesjes:
- Bakje aardbeien (500 gram)
- Zak marshmallows
- Plak chocolade van Maitre Mathis Rijstmelk
- 4 eieren
- 105 gram glutenvrije bakmix (bij AH) ) of gewoon tarwebloem als het niet glutenvrij hoeft.
- 150 gram oerzoet (of ander suiker)
- 20 gram cacao
- Sateprikkers
- Klop de eieren met de suiker 20 minuten heel schuimig en ook een beetje stevig.
- Meng het meel met de cacao.
- Spatel het meel voorzichtig door het geklopte ei.
- Vet de muffinvorm in en vul de mini vormpjes voor 2/3 met het beslag en bak voor 10 minuten in de oven op 150 graden (heteluchtstand)
- Laat goed afkoelen
- Spiesjes rijgen met 2 aardbeien, een cakeje en een marshmallow.
- 50 gram chocolade au bain marie smelten boven een pannetje met kokend water.
- Cornetje vouwen en vullen met de chocolade. Klik hier hoe je dat kunt doen.
- Chocolade in dunne strepen over de spiesjes spuiten
Eet smakelijk.
Liefs,
Willeke
(volg mij ook op www.facebook.nl/mammatjevanalles)
Reacties