Low budget amandelspijs
Amandelspijs maak je van amandelmeel en honing. Maar amandelmeel is best prijzig. Daarom heb ik nu een alternatieve amandelspijs bedacht, die net zo lekker is, maar toch een klein beetje goedkoper dan de echte amandelspijs. En het mooie is... Hij is net zo lekker!
Nu weet ik wel dat het daardoor geen echte amandelspijs meer is, maar dat mag de pret niet drukken. Vind jij dat ook, dan maak je lekker dit recept. Wil jij liever de echte amandelspijs, even goede vrienden.
Net zoals je in baksels het tarwemeel kunt vervangen voor amandelmeel, heb ik in dit recept een deel van het amandelmeel vervangen voor speltbloem.
Nu is deze amandelspijs nog steeds niet low budget, maar toch net even goedkoper en het voordeel is ook nog dat ik hem net iets makkelijker vind in het verwerken en met bakken blijft hij ook lekkerder.
Hoe ik deze amandelspijs maak, lees je hieronder.
Wat heb je nodig:
Veel liefs,
Willeke
Nu weet ik wel dat het daardoor geen echte amandelspijs meer is, maar dat mag de pret niet drukken. Vind jij dat ook, dan maak je lekker dit recept. Wil jij liever de echte amandelspijs, even goede vrienden.
Net zoals je in baksels het tarwemeel kunt vervangen voor amandelmeel, heb ik in dit recept een deel van het amandelmeel vervangen voor speltbloem.
Nu is deze amandelspijs nog steeds niet low budget, maar toch net even goedkoper en het voordeel is ook nog dat ik hem net iets makkelijker vind in het verwerken en met bakken blijft hij ook lekkerder.
Hoe ik deze amandelspijs maak, lees je hieronder.
Wat heb je nodig:
- 25 gram roomboter
- 50 gram (spelt)bloem
- 75 ml water
- 150 gram amandelmeel
- ongeveer 80 ml honing
- warm het water met de roomboter in een pannetje totdat de roomboter gesmolten is.
- Voeg in een keer de hoeveelheid bloem toe, roer goed door totdat het een bal vormt.
- Verwarm nog even door, om de bloem te garen.
- Haal het pannetje van het vuur, en roer de amandelmeel erdoor en de honing erdoor.
- Evt kun je het nog even goed doorkneden met je handen. (ja, dat plakt ;-) )
- Deze amandelspijs is een stuk minder zoet dat de normale amandelspijs. Wil je het nog iets zoeter hebben, dan kun je er evt nog wat (palm)suiker doorheen kneden.
- Hoe langer je de amandelspijs laat staan, hoe beter de smaken doortrekken. Hierdoor wordt hij alleen maar lekkerder.
Veel liefs,
Willeke
Reacties