Snijboontjes met gehakt, tomaat en Provençaalse kruiden (recepten voor minder dan 5 euro per maaltijd)

Dit is echt een makkelijk, maar ook erg lekker recept. Je kunt het in iets meer dan een kwartier op tafel zetten. Doordat je de snijboontjes alleen maar wokt, blijven de vitaminen goed behouden. De maaltijd is geschikt voor 4 volwassenen of zoals bij ons voor 2 volwassenen en 4 kinderen.


Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
 • 250 gram rundergehakt
 • 450 gram diepvriessnijboontjes (of vers als het in de aanbieding is.)
 • 3 tomaten
 • Provençaalse kruiden (of Italiaanse kruiden, het is beide lekker)
 • Aardappelen.
 • zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

Hoe maak je het:
 1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze ongeveer 10 minuten.
 2. Rul het gehakt in de wok en strooi er wat zout, peper en nootmuskaat naar smaak over. Heb je geen nootmuskaat in huis, dan kun je dat ook prima weglaten.
 3. Voeg de snijboontjes toe en wok totdat ze beetgaar zijn. (ongeveer 5 a 10 minuten)
 4. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe en roerbak ze even mee.
 5. Strooi de Provençaalse kruiden erover en serveer met de aardappelen.

Kosten:
 • Het gehakt koop ik altijd in de aanbieding bij de AH. Ik koop altijd rundergehakt, maar met half om half gehakt wordt het nog goedkoper. Ik had nu 1,5 kilo voor 6,50.  Dat is 1,08 voor deze maaltijd
 • Diepvriessnijboontjes koop ik van het AH merk en is 1.39 voor 450 gram.
 • 500 gram tomaten koop ik voor 1 euro via de PuurDichtbij app.  3 tomaten is dan ongeveer  60 cent.
 • Provençaalse kruiden ongeveer 25 cent.
 • Aardappelen koop ik via de PuurDichtbij app voor 1,70 per 5 kilo. Wij eten ongeveer 500 tot 600 gram aardappelen, is dus ook ongeveer 25 cent per maaltijd.
Totaal kosten: 3,57

Eet smakelijk!
(volg mij ook op www.facebook.nl/mammatjevanalles)


Reacties

Leuk recept, ik heb de vorige blog ook gelezen. Mooi geschreven, ik krijg ook veel kleding voor m'n dochtertje wat erg fijn is. Kom ook weleens bij de kringloop waar ze leuk tweedehands kleding hebben.

Super dat je zo bij de boer groente en melk haalt! Binnenkort kun je hier ook via de PuurDichtbij app bestellen dus ga een bekijken wat ze allemaal hebben.

Ik snap al een verschil waarom wij duurder uit zijn met voeding, wij eten met twee volwassene en 1 kind bijvoorbeeld al gauw 600 gram sperziebonen ;-) per keer en iets meer vlees in verhouding. Aardappels of rijst o.i.d. gebruik ik een klein deel van de maaltijd (1/4).

Fruit eten we meestal 3 stuks per persoon en tegen de 300 gram groente per dag voor volwassene (tussen de middag soms extra groente in de vorm van een soepje of omelet met groente).

Groetjes Anita
Marjon zei…
Mmmm, ziet er lekker uit! 450 gram voor zes personen vind ik echt te weinig. Hier veel groenten en minder aardappels. Maar vanavond ook spercieboontjes op het programma, aanbieding Appie ;) Was daar 1,95 voor kwijt voor een kg. Dus valt mee qua prijs. We hebben er een rundervink bij, 2 pakjes, allebei 35% korting sticker. Ook wij letten op de kleintjes heur, haha. Ik ga jouw recept zeker een keer proberen, alleen dan denk ik met rijst. Groetjes, Marjon
Ook lekker Marjon! In dit geval zitten er ook nog 3 tomaten bij, die tel ik ook mee als groente, en dan kom je op 750 gram groente. Dat is voor hier echt genoeg, anders kan ik de helft van de pan weggooien. ;-)
Klinkt goed allemaal. Hier eten ze meestal 1 stuk fruit mee naar school, en dan ook nog vaak uitgeperste sinaasappels, of fruit als toetje na de maaltijd. Ik heb gisteren sperziebonen gegeten, en toen hadden we 600 gram voor ons allemaal. Blijkbaar eten wij gewoon weinig.
birgit zei…
Thanxx voor het lekkere recept..ik wok er zoete aardappelen door..omdat ik denk dat die gezonder zijn..