Citroen yoghurttaart met lemoncurd.
Wat heb je nodig:
(voor een taart van 24 cm doorsnede)
Voor de bodem:
150 gram havermout
60 gram palmsuiker
90 gram roomboter
Voor de yoghurtlaag:
10 blaadjes gelatine
500 gram griekse yoghurt
125 ml citroensap
250 ml slagroom
Honing of rijststroop naar wens
Voor de lemoncurd:
50 ml citroensap
75 ml honing
25 gram roomboter
2 eidooiers
8 gram bloem
Hoe maak je het:
De bodem:
De havermout malen tot meel met een staafmixer of keukenmachine en mengen met de palmsuiker. De roomboter smelten en er doorheen roeren. Springvorm van 24 cm bekleden met bakpapier en de bodem bedekken met de kruimelbodem. 10 tot 15 min bakken in de oven (170 graden hetelucht)
De yoghurtlaag:
Week de gelatineblaadjes in koud water
Meng de yoghurt met de honing
Klop de slagroom stijf en spatel door het yoghurtmengsel
Verwarm de citroensap licht en los de gelatine er in op
Laat even afkoelen en roer door het yoghurtmengsel
Schenk op de afgekoelde taartbodem en laat ongeveer 2 a 3 uur opstijven in de koelkast
De lemoncurd:
Verwarm de citroensap met de honing en meng goed
Roer de eidooiers los en meng de bloem erdoor
Schep een lepeltje hete citroensap bij het dooiermengsel en roer goed door. Herhasl dit evt nog een keer.
Schenk het dooiermengsel bij de hete citroensap, meng goed en laat even doorkoken.
Haal de pan van het vuur en smelt de roomboter er doorheen
Laat afkoelen en doe in een spuitzak met klein spuitmondje
Spuit cirkels op de taart en garneer met amandelschaafsel.
Ik hoop dat de taart jullie net zo zal smaken als dat hij hier in de smaak viel.
Geniet ervan!
Liefs,
Willeke
Reacties