Citroen yoghurttaart met lemoncurd.



Ik heb al eens vaker geschreven over onze jongste zoon. Hij houd van bakken en wil mij ook regelmatig helpen bij alles wat ik bak. Toen hij zijn achtste verjaardag vierde wist hij dus ook heel goed wat voor een taart het moest worden. Hij is gek op de frisse smaak van citroen in baksels. En kwarktaart is ook z'n favoriet. Hij ging op zoek op internet en zocht een taart uit die hij wilde. En dit is het geworden. Precies zoals hij het hebben wilde.


Wat heb je nodig:
(voor een taart van 24 cm doorsnede)

Voor de bodem:
150 gram havermout
60 gram palmsuiker

90 gram roomboter


Voor de yoghurtlaag:
10 blaadjes gelatine

500 gram griekse yoghurt
125 ml citroensap
250 ml slagroom
Honing of rijststroop naar wens


Voor de lemoncurd:
50 ml citroensap

75 ml honing
25 gram roomboter
2 eidooiers
8 gram bloem
 


Hoe maak je het:

De bodem: 
De havermout malen tot meel met een staafmixer of keukenmachine en mengen met de palmsuiker. De roomboter smelten en er doorheen roeren.  Springvorm van 24 cm bekleden met bakpapier en de bodem bedekken met de kruimelbodem. 10 tot 15 min bakken in de oven (170 graden hetelucht)

De yoghurtlaag:
Week de gelatineblaadjes in koud water
Meng de yoghurt met de honing
Klop de slagroom stijf en spatel door het yoghurtmengsel
Verwarm de citroensap licht en los de gelatine er in op
Laat even afkoelen en roer door het yoghurtmengsel
Schenk op de afgekoelde taartbodem en laat ongeveer 2 a 3 uur opstijven in de koelkast


De lemoncurd:
Verwarm de citroensap met de honing en meng goed
Roer de eidooiers los en meng de bloem erdoor
Schep een lepeltje hete citroensap bij het dooiermengsel en roer goed door. Herhasl dit evt nog een keer.
Schenk het dooiermengsel bij de hete citroensap, meng goed en laat even doorkoken.
Haal de pan van het vuur en smelt de roomboter er doorheen
Laat afkoelen en doe in een spuitzak met klein spuitmondje
Spuit cirkels op de taart en garneer met amandelschaafsel.


Ik hoop dat de taart jullie net zo zal smaken als dat hij hier in de smaak viel.
Geniet ervan!

Liefs,
Willeke


Volg mij ook op Facebook, Pinterest en Instagram 
 

Reacties