Nectarine yoghurttaart met chocolat chip koekjes bodem

Speciaal voor vaderdag maakte ik dit heerlijke taartje. Manlief is gek op kwark en monchou taarten, dus waarschijnlijk zou dit taartje ook wel goed in de smaak vallen. Om het eens iets anders te doen als anders ging ik voor een topping van heerlijke nectarine. Geïnspireerd door dit recept van de AH ging ik aan de slag.

Omdat ik een bodem van noten en dadels niet zo lekker vind voor een kwarktaart, wordt niet lekker krokant, ging ik voor een andere bodem. Het werd een bodem gemaakt van speltbiscuitjes en om het extra lekker te maken, besloot ik er cacaonibs doorheen te doen. Zo maakte ik mijn eigen chocolat chip koekjes bodem.

Uiteindelijk werd het dit lekkere taartje, niet alleen een lust voor het oog, maar zeker ook voor de smaakpapillen. ;-)




Wat heb je nodig:
(springvorm  20 cm)

De bodem:
  • 150 gram speltbiscuitjes
  • 70 gram roomboter
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 1 flinke eetlepel cacaonibs
  • kaneelpoeder
  • kardemompoeder

De yoghurtlaag:
  •   500 gram griekse yoghurt
  • 100 gram fructose (ook te vervangen door honing)
  • 250 gram slagroom
  •  evt. 3 gram kardemompoeder
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 12 blaadjes gelatine
De nectarinetopping:
  • 2 nectarine's
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 30 gram ahornsiroop (ook te vervangen door golden sirop) 
  • cacaonibs

Hoe maak je het:

De bodem:
Smelt de roomboter en maal de speltkoekjes fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Roer er de palmsuiker en de cacaonibs doorheen, en meng met de gesmolten roomboter. Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier en bedek met de koekjesbodemmix. Druk stevig aan en zet in de koelkast.

De yoghurtlaag:
Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water. Meng de yoghurt met de fructose en de kardemompoeder. Klop de slagroom stijf. Verwarm 30 ml sinaasappelsap in een pannetje en los daar de gelatine in op. Roer dit mengsel door de yoghurt, en spatel daarna voorzichtig de slagroom door de yoghurt. Schenk op de koekbodem in de springvorm en laat min 3 uur opstijven in de koelkast.

De nectarinetopping:
Verwijder de pit van de nectarine en snijd de nectarine in mooie schijfjes. Doe de schijfjes in een pannetje samen met de sinaasappelsap en de ahornsiroop. Breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Verwijder de nectarineschijfjes met een schuimspaan en kook de rest van het vocht in tot het wat ingedikt is. Laat de nectarineschijfjes goed afkoelen. 

Haal de taart uit de bakvorm en verdeel de nectarine mooi over de  taart. Druppel de ingedikte sinaasappelsap er wat overheen en decoreer met wat cacaonibs.


En dan nu genieten!

Liefs Willeke

ps... wil je liever een glutenvrije bodem, gebruik dan de bodem van deze heerlijke millionaires shortbread

Reacties