Romige wortelsoep

Als je eens heel goedkoop een maaltijd op tafel wilt zetten, dan is deze wortelsoep een enorme aanrader. Volgens mij kun je bijna geen goedkopere maaltijd op tafel zetten, die daar tegenover toch zo enorm gezond is. 

Je kunt de soep nog oppimpen met een stukje kipfilet, of gerookte zalm, maar een vleesloos dagje kan natuurlijk ook.

Heerlijk met deze lekkere speltbroodjes.



Wat heb je nodig:
  •  1 kilo winterpeen
  • 700 ml water
  • 1 bouillonblokje (zonnatura)
  • 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon (honig)
  •  200 gram creme fraiche
  • 1 fijngesneden uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klontje boter
  • 1 theelepel gemberpoeder
Hoe maak je het:

Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Kook samen met de 700 ml water, en het bouillonblokje in een kwartier gaar. Hang het kruidenbuiltje erin en laat meetrekken.

Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de ui samen met de uitgeperste knoflook glazig. 
Voeg toe aan de soep en laat nog even meekoken.

Pureer de soep, roer de creme fraiche erdoor en breng op smaak met de gemberpoeder.


Enjoy

Liefs,
Willeke



Reacties