dadel-notenkoek
Vind je deze koek er ook niet super lekker uitzien. Ik maakte hem voor de foodblogswap van september. Door drukte was het er niet van gekomen om deze blog ook daadwerkelijk in september te plaatsen helaas, maar hier is hij dan toch.
Ik mocht dit keer wat maken van de blog van Marlies, en besloot voor haar winnende recept te gaan. Marlies heeft meegedaan met een wedstrijd heel Zwolle bakt, en met deze koek heeft ze die wedstrijd gewonnen. Dat zegt dan natuurlijk wel iets over hoe lekker dat dan moet zijn. Ik heb deze koek iets aangepast, wat ook de bedoeling is van de foodblogswap.
Zo verving ik de biscuit voor noten en had ik iets te weinig roomboter en dadels. En de hoeveelheid suiker heb ik wat verminderd, omdat dadels van zichzelf al zoet genoeg zijn, en vervangen voor ongeraffineerde suiker. En dit is het resultaat! Ik vind het superlekker! En jij...?
Wat heb je nodig:
250 gram gedroogde dadels
200 gram roomboter
75 gram palmsuiker
400 gram noten
kokosrasp
Hoe maak je het:
Smelt de roomboter in een pannetje.
Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de noten grof.
Roer de suiker, de noten en de dadelstukjes door de gesmolten boter.
Bekleed een vierkante bakvorm (die van mij was 20x20 cm) met bakpapier en bestrooi dit met een laagje kokosrasp.
Stort hierop het notenmengels en strijk glad.
Bestrooi de bovenkant ook met kokosrasp en laat opstijven in de koelkast.
Snijd in kleine blokjes van ongeveer 5x5 cm.
Genieten!
Liefs Willeke
P.s. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laten jullie het weten met de hashtag #mamma'tjevanalles?
Reacties