Mini slofjes met witte chocolade mascarpone creme en passievrucht

Deze leuke mini slofjes zijn zo leuk om te maken. En ook nog eens super lekker. Ik maakte deze slofjes met een crème van witte chocolade en mascarpone en decoreerde met de prachtige, maar ook heerlijke passievrucht. Een super combinatie ook met de zoetige witte chocolade.



Zo leuk ook om kant en klare minitaartjes te presenteren. Ik zag de slofjes op de blog van Rutgerbakt en kon het niet laten deze mini sloffenvormpjes te bestellen. (voor de liefhebbers, ik kocht ze bij bouwhuis)




Ik heb 6 sloffenvormpjes gekocht, en daar is dit recept ook precies genoeg voor. En natuurlijk kun je enorm variëren met hoe je de slofjes vult en decoreert. Leef je uit!




Wat heb je nodig:
(voor 6 mini slofjes)

Voor de sloffenbodem:
200 gram (spelt)bloem
145 gram roomboter
145 gram (palm)suiker
2 gram baksoda
1 eetlepel citroensap 
1 eigeel

Voor de amandelspijs:
25 gram roomboter
50 gram (spelt)bloem
75 ml water
150 gram amandelmeel
ongeveer 80 ml honing

Voor de crème:
100 gram mascarpone
100 ml slagroom
60 gram witte chocolade

Voor de decoratie:
1 a 2 passievruchten.

Hoe maak je het:

Begin met de amandelspijs. Smelt de roomboter samen met het water in een pannetje. Voeg de honing erbij en roer goed door. Doe nu in een keer al het speltbloem erbij en meng tot een mooie bal. Laat even garen in het pannetje. Nu kun je de amandelmeel erdoor roeren. Het plakt heel erg, zet het pannetje in de koelkast en laat het daar lekker even afkoelen, dan gaan we eerst verder met de slofjes.

Maak het deeg voor de sloffenbodem door de bloem te mengen met de baksoda en de suiker. Doe hier de in blokjes gesneden roomboter, de citroensap en het eigeel bij en kneed alles met een mixer, of je handen tot een mooie deegbal. Laat ook dit even rusten in de koelkast.

Zet de sloffenvormpjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit tot een deeglap van ongeveer 1 cm dik en steek hier met de 6 vormpjes de sloffenbodem uit. Zet de slofjes inclusief ring op de bakplaat terug. 

Kneed de amandelspijs vanuit de koelkast nog even goed door en vorm er balletjes van ongeveer 9 gram van. Rol ze uit tot een worstje en bedek daar de sloffenbodempjes mee. Zorg dat je de randen rondom vrij houd zodat de slof daar omhoog kan rijzen om de amandelspijs heen.

Zet de slofjes in de oven en bak in 20 minuten gaar op 175 graden hetelucht. Het deeg lijkt dan nog best slap, maar zal steviger worden als het afkoelt. Laat de slofjes in de vorm even afkoelen.

Maak nu de crème. Hiervoor smelt je de witte chocolade au bain marie en laat dit, als het erg warm is, weer even afkoelen. Klop ondertussen je de slagroom stijf in een mengkom. Roer in een andere mengkom de mascarpone los met een garde en roer er de witte chocolade doorheen. Spatel hier nu ook de stijfgeslagen slagroom doorheen en doe alles in een spuitzak. 

Als de slofjes zijn afgekoeld, spuit je de creme op de slofjes en decoreer je met het vruchtvlees van de passievruchten.

Geniet ervan!

Liefs,
Willeke.

P.S. De lepel citroensap kun je vervangen voor 1 eetlepel yoghurt, karnemelk, sinaasappelsap of wat dan ook, als het maar zuur is. Dit is nodig om de baksoda te kunnen laten rijzen.

De palmsuiker en de speltbloem kun je 1 op 1 vervangen voor een ander soort suiker of een ander soort bloem zoals tarwebloem.


Reacties