Whoopie Pie

Ruim twee jaar geleden maakte ik met zoonlief deze whoopies. Het recept moest nog uitgeschreven worden, maar blijkbaar had ik daar twee jaar voor nodig om dat ook werkelijk te doen. 
Uiteindelijk de whoopies nog maar een keer gemaakt om weer exact te weten of het recept nog klopte en ja hoor, weer heerlijke woopies.

Dit keer heb ik ze net even een extraatje gegeven door ze te toppen met een lekker laagje pure chocola en een framboos.

De eerste keer had ik een restant botercreme gebruikt wat nog in de koelkast stond. Ook dit keer heb ik weer een restant gebruikt, maar nu de zuivelvrije variant van de carrot cupcakes van de vorige blog.

Ook de overgebleven eiwitten die ik nog in de koelkast had liggen kon ik voor dit recept mooi gebruiken. Heerlijk om alle restjes weer weg te werken.
Wat heb je nodig:

Voor de whoopies:
70 gram amandelmeel
75 gram palm poedersuiker
12 gram cacao
70 gram eiwit
1 eetlepel palmsuiker

Voor de vulling:
65 ml kokosmelk
50 gram (ongeraffineerde) suiker
7 gram custardpoeder (of maizena met vanillepoeder)
1 eetlepels water
80 gram kokosolie

Hoe maak je het:
Meng de amandelmeel met de palmpoedersuiker en cacao en haal door een zeef.
Klop de eiwitten stijf met de eetlepel palmsuiker en spatel voorzichtig het amandelmeelmengsel erdoor.

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit er doppen op van ongeveer 2,5 cm doorsnee. (zorg voor voldoende ruimte tussen de doppen).

Laat even een kwartiertje staan, draai de oven terug naar 180 graden en bak de whoopies in 8 a 10 minuten gaar.

Laat goed afkoelen en maak ondertussen de vulling

Meng een klein beetje van de suiker met de custard en 1 eetlepel water. Kook de kokosmelk en schenk hiervan een klein beetje bij het suiker custardmengsel. Roer goed door. Schenk de rest van de melk erbij, roer nogmaals door en schenk terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Laat heel even doorkoken.
Laat de kokosolie erin smelten en zet in de koelkast.  Laat afkoelen tot de kokosolie begint te stollen en klop hem dan op met de mixer.

Doe de frosting in en spuitzak en spuit op de helft van de whoopies een beetje van de creme. Druk de tweede whoopie erbovenop en decoreer evt met wat gesmolten chocola en een framboos.

Enjoy!

Liefs,
Willeke

De variant die Luuk 2 jaar geleden maakte!Reacties

Een reactie posten