Luikse wafels

Luikse wafels zijn het allerlekkerst als je ze versgebakken gelijk op eet. En het is zo makkelijk. Het deeg kun je van te voren maken, laat het in de koelkast rusten tot je de wafels gaat bakken en op die manier kun je op ieder moment een heerlijke verse Luikse wafel eten.



Wat heb je nodig:
(voor 12 wafels)

175 gram speltbloem
75 gram custardpoeder (of maizena met vanillemerg)
snufje zout
50 gram (ongeraffineerde) suiker
8 gram gist
50 ml water
1 ei
100 gram kandijsuiker fijngemalen
Wafelijzer

Hoe maak je het:

Los de gist op in het water. Meng de speltbloem met de custard, zout, en suiker.  Mix samen met het gistwater en het ei tot een mooie deegbal.

Laat 20 minuten rusten

Kneed de kandijsuiker door de deegbal en verdeel het mengsel in balletjes van ongeveer 20 gram.

Laat staan in de koelkast tot gebruik of laat 20 minuten rusten en bak gelijk.

Enjoy!

Liefs,
Willeke




Reacties

Anoniem zei…
Niet lekker. Veels te zoet. 20gram per boletje is veels te weinig.
Je hebt gelijk! Gister dit recept weer eens gebakken en ze waren minder lekker dan dat ik in mijn hoofd had. Zal het recept binnenkort eens verbeteren.