Ontbijt kwarktaartje

 Gisteravond maakte ik dit heerlijke kwarktaartje voor ons ontbijt van vanmorgen. Af en toe even gek doen is zo leuk en hoort wat mij betreft echt bij vakantie.
Nu waren er best wat mensen die het recept wilden, daarom even een snelle krabbel hier op mijn blog vanaf de camping.

Dit taartje wordt gemaakt met noten, dadels, kwark, frambozen en sinaasappelsap en evt wat suiker als je van zoet houd. Niets dus wat niet gezond is en daarmee is dit een taartje dat je ook prima kunt eten als ontbijt.




Wat heb je nodig voor een springvorm van 20 cm

125 gram noten
150 gram dadels

650 gram kwark
100 ml versgeperst sinaasappelsap
250 gram frambozen
Evt. een beetje suiker naar smaak
9 blaadjes gelatine

Noten en dadels malen in keukenmachine of staafmixerbakje
Bodem van springvorm mee bekleden.

Frambozen met sinaasappelsap pureren. Kwark erdoor roeren. Gelatineblaadjes weken in koud water en even verhitten met aanhangend water. Mag best wel heet zijn maar niet koken.
In dun straaltje door de kwark mengen en springvorm mee vullen.

Min 3 uur laten stijven in de koelkast.

Geniet van je (te) gekke ontbijtje

Liefs,
Willeke

Reacties

Wat een lekker en fleurig ontbijtje is dat!
Mar zei…
Wat n super easy peasy taartje 😁 en zooo lekker!! Vooral door de frambozen uit éigen tuin ntlk 😉
Mar zei…
Ik heb trouwens gelatinepoeder gebruikt ipv blaadjes. En heb deze opgelost in het sinaasappelsap. Daarna dit aan het kwarkframbozenmengsel toegevoegd. Ik ga m nog x maken.. om weg te geven 😉
Wat leuk om te horen. Dank je wel