Ontbijt kwarktaartje
Gisteravond maakte ik dit heerlijke kwarktaartje voor ons ontbijt van vanmorgen. Af en toe even gek doen is zo leuk en hoort wat mij betreft echt bij vakantie.
Nu waren er best wat mensen die het recept wilden, daarom even een snelle krabbel hier op mijn blog vanaf de camping.
Dit taartje wordt gemaakt met noten, dadels, kwark, frambozen en sinaasappelsap en evt wat suiker als je van zoet houd. Niets dus wat niet gezond is en daarmee is dit een taartje dat je ook prima kunt eten als ontbijt.
Wat heb je nodig voor een springvorm van 20 cm
125 gram noten
150 gram dadels
650 gram kwark
100 ml versgeperst sinaasappelsap
250 gram frambozen
Evt. een beetje suiker naar smaak
9 blaadjes gelatine
Noten en dadels malen in keukenmachine of staafmixerbakje
Bodem van springvorm mee bekleden.
Frambozen met sinaasappelsap pureren. Kwark erdoor roeren. Gelatineblaadjes weken in koud water en even verhitten met aanhangend water. Mag best wel heet zijn maar niet koken.
In dun straaltje door de kwark mengen en springvorm mee vullen.
Min 3 uur laten stijven in de koelkast.
Geniet van je (te) gekke ontbijtje
Liefs,
Willeke
Nu waren er best wat mensen die het recept wilden, daarom even een snelle krabbel hier op mijn blog vanaf de camping.
Dit taartje wordt gemaakt met noten, dadels, kwark, frambozen en sinaasappelsap en evt wat suiker als je van zoet houd. Niets dus wat niet gezond is en daarmee is dit een taartje dat je ook prima kunt eten als ontbijt.
Wat heb je nodig voor een springvorm van 20 cm
125 gram noten
150 gram dadels
650 gram kwark
100 ml versgeperst sinaasappelsap
250 gram frambozen
Evt. een beetje suiker naar smaak
9 blaadjes gelatine
Noten en dadels malen in keukenmachine of staafmixerbakje
Bodem van springvorm mee bekleden.
Frambozen met sinaasappelsap pureren. Kwark erdoor roeren. Gelatineblaadjes weken in koud water en even verhitten met aanhangend water. Mag best wel heet zijn maar niet koken.
In dun straaltje door de kwark mengen en springvorm mee vullen.
Min 3 uur laten stijven in de koelkast.
Geniet van je (te) gekke ontbijtje
Liefs,
Willeke
Reacties