zomerse fruitslof
Deze zomerse sloffentaart ontstond spontaan. Ik was de slof aan het bakken, omdat mijn ouders afgelopen zaterdag langskwamen. Maar ze stonden vroeger voor de deur dan ik verwacht had. ik wilde zelf na het bakken nog even naar de winkel gaan om de ingredienten voor de vulling en decoratie te halen, maar gelukkig wilde onze oudste zoon, samen met ons nichtje wel even naar de supermarkt om de hoek. Om het makkelijk te houden gewoon wat monchou en slagroom laten halen. Altijd lekker. Het fruit had ik nog in de diepvries liggen en samen met wat rozenblaadjes en gipskruid werd het alsnog een prachtig taartje. Mijn ouders moesten er alleen een bakkie langer voor wachten.
Ze hadden het er graag voor over.
Wat heb je nodig:
(voor een springvorm van 24 cm)
Voor de bodem:
200 gram (spelt)bloem
145 gram (ongeraffineerde) suiker
145 gram roomboter
2 gram baksoda
2 eetlepels citroensap
1 eigeel
Voor de amandelspijs:
12 gram roomboter
25 gram (spelt)bloem
35 ml water
75 gram amandelmeel
50 ml honing of agavesiroop
Voor de vulling:
2 pakjes monchou
250 ml slagroom
50 gram honing of agavesiroop
voor decoratie:
Diverse soorten fruit.
evt rozenblaadjes of andere eetbare bloemen.
Hoe maak je het:
De bodem:
Meng de speltbloem met de suiker en de baksoda. Snijd de roomboter in blokjes en doe bij het meelmengsel. Doe hier ook de citroensap en het eigeel bij en kneed goed door tot een mooie deegbal. Laat even rusten in de koelkast.
De amandelspijs:
Verwarm de roomboter met het water en de honing of agavesiroop in een pannetje. Roer als de roomboter gesmolten is in een keer de bloem erdoor. Kneed nu de amandelmeel erdoor en laat even afkoelen.
Rol de deegbol voor de bodem uit en bekleed de ingevette bodem van de springvorm hiermee.
Rol nu ook de amandelspijs uit en leg dat op de koekbodem. Zorg ervoor dat overal een rand van zo'n 1,5 cm vrij blijft.
Bak de bodem in de oven op 175 graden hetelucht in ongeveer 20 a 25 minuten gaar. Laat goed afkoelen.
De vulling:
Klop de slagroom stijf. Mix de monchou met de honing of agavesiroop los en mix daarna de slagroom er voorzichtig doorheen. Doe in een spuitzak en spuit hier mooie toeven mee op de afgekoelde sloffenbodem. Decoreer met het fruit en/of de bloemen en maak er een mooi zomers taartje van.
Enjoy!
Liefs,
Willeke
Ze hadden het er graag voor over.
Wat heb je nodig:
(voor een springvorm van 24 cm)
Voor de bodem:
200 gram (spelt)bloem
145 gram (ongeraffineerde) suiker
145 gram roomboter
2 gram baksoda
2 eetlepels citroensap
1 eigeel
Voor de amandelspijs:
12 gram roomboter
25 gram (spelt)bloem
35 ml water
75 gram amandelmeel
50 ml honing of agavesiroop
Voor de vulling:
2 pakjes monchou
250 ml slagroom
50 gram honing of agavesiroop
voor decoratie:
Diverse soorten fruit.
evt rozenblaadjes of andere eetbare bloemen.
Hoe maak je het:
De bodem:
Meng de speltbloem met de suiker en de baksoda. Snijd de roomboter in blokjes en doe bij het meelmengsel. Doe hier ook de citroensap en het eigeel bij en kneed goed door tot een mooie deegbal. Laat even rusten in de koelkast.
De amandelspijs:
Verwarm de roomboter met het water en de honing of agavesiroop in een pannetje. Roer als de roomboter gesmolten is in een keer de bloem erdoor. Kneed nu de amandelmeel erdoor en laat even afkoelen.
Rol de deegbol voor de bodem uit en bekleed de ingevette bodem van de springvorm hiermee.
Rol nu ook de amandelspijs uit en leg dat op de koekbodem. Zorg ervoor dat overal een rand van zo'n 1,5 cm vrij blijft.
Bak de bodem in de oven op 175 graden hetelucht in ongeveer 20 a 25 minuten gaar. Laat goed afkoelen.
De vulling:
Klop de slagroom stijf. Mix de monchou met de honing of agavesiroop los en mix daarna de slagroom er voorzichtig doorheen. Doe in een spuitzak en spuit hier mooie toeven mee op de afgekoelde sloffenbodem. Decoreer met het fruit en/of de bloemen en maak er een mooi zomers taartje van.
Enjoy!
Liefs,
Willeke
Reacties