chocolade banoffee whoopies met dadelkaramel

Geweldig, voor de blogswap van deze maand werd ik ingedeeld op de blog van Tessa Pennings. Met haar prachtige blog met heel veel zoete recepten heeft ze mij al menigmaal verleid en kijkje te nemen. Het is echt smullen van haar prachtige foto's. Als je haar blog nog niet kent moet je er zeker eens een kijkje nemen.

De keus was natuurlijk niet makkelijk met zoveel prachtige zoetigheden, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor deze chocolade banoffee whoopies. En natuurlijk, zoals het hoort bij een blogswap er weer mijn eigen draai aan gegeven.

Ik heb de karamel van gecondenseerde melk vervangen voor dadelkaramel. Misschien nog wel lekkerder dan echte karamel, en net iets gezonder. Ik heb de whoopies gebakken in een cakepopvorm. Dit kan natuurlijk ook gewoon op een bakplaat zoals het officieel hoort. Maar ik vond deze uitstraling wel leuk.



Wat heb je nodig:

voor de whoopies:
150 gram speltbloem
125 gram (palm)suiker
30 gram cacao
snufje zout
kleine theelepel baksoda
50 gram roomboter
125 ml karnemelk

Voor de dadelkaramel:
8 medjoul dadels
100 ml melk

Extra:
1 a 2 bananen

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Meng de bloem met de cacao, het zout en de baksoda.  Mix de roomboter en het suiker tot een mooie gladde massa. Voeg het ei toe en mix totdat het ei helemaal gemengd is. Schep een lepel van deze mix bij het boter mengsel en klop goed door. Schenk de karnemelk erbij en de rest van de bloemmix en klop. nog even met de mixer door elkaar. Doe het beslag in een spuitzak en vul er je cakepopvormpjes voor 2/3e mee. Het moet nog kunnen rijzen. Of spuit het in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ongeveer 10 a 15 minuten gaar. Laat goed afkoelen.

Maak ondertussen de dadelkaramel. Pureer met een staafmixer de dadels met de melk.

Als de whoopies zijn afgekoeld besmeer je 2 whoopies met de karamel. Snijd een plakje banaan af en leg op de ene helft van de whoopie en dek af met de andere helft. Decoreer evt. nog met wat gesmolten pure chocolade.

Enjoy!

Liefs,
Willeke

bron:
https://zoetenverleidelijk.blogspot.com/2014/05/chocolade-banoffee-whoopies_15.html












Reacties