Jahweh geeft kracht!


Hij is het die mij in het verleden in moeilijke tijden bij de hand nam en zei, kom we doen het samen. Ik help je, Ik geef je kracht. En niet alleen toen, maar in al die jaren die volgden is onze band alleen maar sterker geworden. Elke dag leer ik hem beter kennen en elke dag leidt hij mij door het leven. 

Heel bewust heb ik gekozen voor deze vertaling van de tekst. (World English Bible) Een tekst waarin God bij zijn naam genoemd wordt. Zo heeft hij zich bekend gemaakt, zo wil hij genoemd worden. En hij is het waard om bij die grote Godsnaam genoemd te worden, omdat die naam verteld wie Hij is, wie Hij wil zijn ook voor jou. 

De God die ik ken is zo anders dan anderen je misschien willen laten geloven. Maar laat je niet leiden door wat anderen vertellen wie Hij is. In de bijbel kun je Hem echt leren kennen. Ik heb Hem leren kennen als een God die onvoorwaardelijk van je houd, die je wil helpen door dit leven, ook als het niet vanzelf gaat. De God die alles in zijn hand heeft en altijd doet wat hij beloofd. De God naar wie ik uitkijk, omdat ik weet dat Hij zal terugkomen en alle tranen, alle onvolmaaktheden, alles wat hier op aarde verdriet geeft weer goed maken. 

Hij is het echt waard dat je op zoek gaat naar wie Hij echt is, en niet afgaat op het beeld wat de wereld om je heen je geeft over Hem. Zonder Hem zou mijn leven zo moeilijk zijn en weet ik niet of ik op dit moment nog zo vol kracht en vertrouwen de toekomst in zou gaan.


Reacties

  1. Helemaal mee eens. En heel mooi. Ik ben een Bijbelleesplan aan het volgen over Nehemia. Op Yourversion. Ook heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten