Warme chocolademelk (hot chocolat spoon)

Warme chocolademelk kun je natuurlijk op veel verschillende manieren maken. Lekker makkelijk vanuit een pak, even opwarmen en klaar, met een poedertje en wat water of melk, of op de ouderwetse manier met wat cacao en suiker. Tegenwoordig heb je ook veel van die chocoladebrokken op een lepel, die je al roerend in de warme melk oplost. Ook heel makkelijk en vaak ook erg lekker.

Dit recept is gebaseerd op zo'n chocoladelepel, en geïnspireerd door het oude cacao/suiker principe, want eerlijk is eerlijk, dat vind ik altijd nog de lekkerste chocolademelk.

Een lekkere toef verse slagroom, dus niet uit een spuitbus, maar zelf geklopt maakt deze chocolademelk helemaal af.


Wat heb je nodig:

33 gram cacaoboter
60 gram slagroom
20 gram cacao
40 gram honing
20 gram palmsuiker
Zeezout (optioneel)

Hoe maak je het:

Weeg de slagroom samen met de cacaoboter af in een pannetje. Breng aan de kook en verwarm zachtjes tot alle cacaoboter gesmolten is. Roer de cacao, honing en palmsuiker er doorheen en schenk de cacaomassa in een bakje. Bestrooi met wat grof zeezout en zet in de koelkast tot je het wilt gebruiken.

Hoe maak je de chocolademelk ermee?
Verwarm 150 ml melk. Schep een flinke theelepel uit de cacaomassa. Dit gaat een beetje op smaak en moet je echt uitproberen. Doe de lepel in de warme melk en roer net zo lang tot alles gemengd is.
Maak af met een lekkere toef slagroom gedecoreerd met wat cacao en geniet!

Liefs,
Willeke


Reacties