blueberry cheesecake (no-bake)

Deze lekkere blueberry cheesecake maakte ik voor mijn 41ste verjaardag. Eerlijk gezegd vind ik het een plaatje en het bewijst maar weer eens dat je geen kunstmatige kleurstoffen nodig hebt. De kleuren uit de natuur zijn gewoon het mooist en ook nog eens supergezond.

Voor dit recept maakte ik gebruik van een doosje diepvries wilde blauwe bessen. Dit zijn kleinere blauwe bessen dan de standaard variant die je meestal in de winkel ziet en ze bevatten veel meer pigment, waardoor de die mooie paarse kleur geven.




Wat heb je nodig:

150 gram (spelt)biscuitjes
60 gram roomboter
650 gram kwark
150 ml slagroom
2 theelepels citroensap
9 blaadjes gelatine
75 gram honing of (ongeraffineerdere)suiker
250 gram wilde bosbessen (diepvries) (ontdooit)
250 gram crème fraîche
10 gram honing of (ongeraffineerdere)suiker
Bosbessen en blaadjes munt voor decoratie

Hoe maak je het:

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Maal de koekjes fijn, smelt de roomboter en roer de koekkruimels erdoor. Bedek de bodem van een 20cm springvorm (bekleed met bakpapier) met de koekmix en druk goed aan. Zet in de koelkast.

Pureer de ontdooide bosbessen. Roer de kwark samen met de slagroom en de suiker of honing los. Roer hier ook de gepureerde blauwe bessen door. Verwarm de citroensap samen met de blaadjes gelatine tot de gelatine opgelost is. Roer de hete gelatine door het kwarkmengsel. Schenk dit op de koekjesbodem in de springvorm en zet in de koelkast tot het helemaal stijf is.

Roer de crème fraîche los met de suiker of honing en bedek hier de kwarktaart mee. Decoreer met de bosbessen en blaadjes munt.

Geniet!

Liefs,
Willeke







Reacties

Aritha zei…
O, dat ziet er heel gedurfd uit. Was het lekker. Hoe zuur of zoet?