Dadeltaart
Deze taart maakte ik lang geleden voor het eerst en sindsdien heb ik het regelmatig gemaakt. Niet dat het nou zo gezond is, de naam doet wellicht zo denken, maar gewoon omdat het zo lekker is. Eigenlijk is het een soort arretjescake, maar in plaats van chocola gebruik je dadels. De suiker die erin zit is eigenlijk helemaal niet nodig, en kun je ook prima weglaten.
Wat heb je nodig:
500 gram dadels
250 gram roomboter
50 gram (ongeraffineerde)suiker
200 gram (spelt)biscuitjes
30 gram ahornsiroop
Hoe maak je het:
Smelt de roomboter in een pannetje. Roer de suiker erdoor. Hak met de keukenmachine de dadels met de koekjes en de ahornsiroop fijn, maar niet volledig. Er mogen best brokken koek en stukken dadel zichtbaar blijven. Schenk de gesmolten roomboter erbij en pulseer even goed door elkaar.
Doe alles in een springvorm van 22 tot 24 cm en druk goed aan. Bestrooi met de kokosrasp en laat 1,5 uur in de koelkast opstijven. Haal hem ruim voor het aansnijden uit de koelkast, de taart is het lekkerst bij kamertemperatuur.
Enjoy!
Liefs,
Willeke
Wat heb je nodig:
500 gram dadels
250 gram roomboter
50 gram (ongeraffineerde)suiker
200 gram (spelt)biscuitjes
30 gram ahornsiroop
Hoe maak je het:
Smelt de roomboter in een pannetje. Roer de suiker erdoor. Hak met de keukenmachine de dadels met de koekjes en de ahornsiroop fijn, maar niet volledig. Er mogen best brokken koek en stukken dadel zichtbaar blijven. Schenk de gesmolten roomboter erbij en pulseer even goed door elkaar.
Doe alles in een springvorm van 22 tot 24 cm en druk goed aan. Bestrooi met de kokosrasp en laat 1,5 uur in de koelkast opstijven. Haal hem ruim voor het aansnijden uit de koelkast, de taart is het lekkerst bij kamertemperatuur.
Enjoy!
Liefs,
Willeke
Reacties