Tiramisu cheesecake

Gisteravond vierde ik mijn verjaardag. Een van de taarten die ik maakte was deze heerlijke tiramisu cheesecake. Jullie wisten het misschien nog niet, maar ik ben helemaal weg van tiramisu. Altijd als we op vakantie zijn in Italie, moet ik daar gewoon een echte goede tiramisu eten, maar ook gewoon uit een bakje uit de supermarkt vind ik het niet te versmaden lekker!

Jullie begrijpen dat het zelf maken van tiramisu al heel lang op mijn lijstje stond. En gister ging ik er dan ook eindelijk voor. Ik had op Pinterest een heerlijk recept gezien en die moest ik gewoon uitproberen.



Wat heb je nodig:

150 gram speltbiscuitjes
60 gram roomboter

250 ml kokend water.
3 theelepels oploskoffie

300 gram monchou
300 gram mascarpone
125 gram honing of ahornsiroop
200 ml slagroom
5 blaadjes gelatine

1 pak lange vingers.
cacaopoeder

Hoe maak je het:

Maal de speltbiscuitjes fijn en smelt de roomboter. Roer de kruimels door de roomboter en bedek de bodem van springvorm van 22 cm met  de koekkruimels. Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.

Maak de koffie met 250 ml water en 3 theelepels oploskoffie of zet een sterke bak koffie. Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water.

Meng de monchou met de mascarpone en de honing. Klop de slagroom half stevig. Spatel de slagroom door het monchoumengsel. Verwarm 10 ml van de koffie in een pannetje en los daar de uitgeknepen gelatine in op. Giet in een dun straaltje bij het monchou mengsel en roer goed door.

Verdeel 250 gram van het monchoumengsel over de koekbodem.  Dip de lange vingers een voor een in de koffie en verdeel dit over het monchoumengsel in de taartvorm. Bestrooi met een laagje cacao. Verdeel hieroverheen nog een keer 250 gram van het monchoumengsel. Doe de rest van het monchoumengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en decoreer hiermee bolletjes creme op de taart. Bestrooi nogmaals met cacao en laat de taart goed opstijven in de koelkast.

Enjoy!
Liefs,
Willeke

Bron: https://www.elmundoeats.com/no-bake-tiramisu-cheesecake/


Reacties

Gail - Aritha zei…
Het ziet er zo geweldig lekker uit. had ik maar meer geduld om zoiets te doen. En zelfvertrouwen. Een heerlijke blog. Dank je wel.