mislukte appelkaneel cake
Als je de naam van dit recept leest, denk je vast, waarom zet je dit recept op je blog. Het antwoord is simpel. Dit is de naam voor een overheerlijk cookie dough recept. Cookie dough met appel en kaneel om precies te zijn.
Een paar weken terug had ik met mijn schoonzussen een zussendag. We gingen tapas eten bij 't zusje in Utrecht. Een van de desserthapjes die we aten was dit heerlijke toetje, met deze bijzondere naam.
Het recept had ik niet, maar ik beloofde mijn zussen, ik ga dit proberen na te maken. Niet zo heel moeilijk natuurlijk met veel cookie dough recepten op internet, maar dit was toch wel even anders. Want in plaats van stevig cookie dough, was het meer cakebeslag achtig. Mislukte cake dus, oftewel, niet gare cake.
Dit recept bevat geen ei, dus geen zorgen voor salmonella. Het schijnt dat meel de e.coli bacterie kan bevatten. Wil je echt zeker zijn dat je er veilig rauw van kunt snoepen, dan kun je het best het meel van te voren even bakken in de oven. Wil je deze moeite niet doen, dan kun je het meel ook prima vervangen voor amandelmeel. Kun je gelijk glutenvrij genieten.
Ik vind het heerlijk. Deze portie is genoeg voor 6 kleine desserthapjes, of 4 grotere.
Ga jij het maken?
Wat heb je nodig:
100 gram speltbloem (evt. vooraf gebakken in de oven op 180 graden in 10 minuten)
100 gram roomboter
80 gram (ongeraffineerde)suiker of honing
80 ml melk
snufje vanillepoeder
snufje zout
1 appel
klein handje rozijnen
kaneel
Hoe maak je het:
Mix de roomboter met de suiker lekker zacht en romig. Mix de melk, het vanillepoeder en de zout erdoorheen. Nu de speltbloem er even kort doormixen en het beslag in de koelkast laten rusten.
Snijdt de appel in stukjes en bak samen met de rozijnen en evt een klein beetje suiker op zacht vuur tot de appelstukjes zacht zijn. Roer er een klein beetje kaneel doorheen.
Verdeel de appelstukjes over 4 of 6 bakjes. Doe het beslag in een spuitzak of schep met een lepel en verdeel het beslag over de schaaltjes. Bestrooi evt nog wat met kaneel.
Enjoy!
Liefs,
Willeke
Inspiratie:
https://zusje.nl/
Een paar weken terug had ik met mijn schoonzussen een zussendag. We gingen tapas eten bij 't zusje in Utrecht. Een van de desserthapjes die we aten was dit heerlijke toetje, met deze bijzondere naam.
Het recept had ik niet, maar ik beloofde mijn zussen, ik ga dit proberen na te maken. Niet zo heel moeilijk natuurlijk met veel cookie dough recepten op internet, maar dit was toch wel even anders. Want in plaats van stevig cookie dough, was het meer cakebeslag achtig. Mislukte cake dus, oftewel, niet gare cake.
Dit recept bevat geen ei, dus geen zorgen voor salmonella. Het schijnt dat meel de e.coli bacterie kan bevatten. Wil je echt zeker zijn dat je er veilig rauw van kunt snoepen, dan kun je het best het meel van te voren even bakken in de oven. Wil je deze moeite niet doen, dan kun je het meel ook prima vervangen voor amandelmeel. Kun je gelijk glutenvrij genieten.
Ik vind het heerlijk. Deze portie is genoeg voor 6 kleine desserthapjes, of 4 grotere.
Ga jij het maken?
Wat heb je nodig:
100 gram speltbloem (evt. vooraf gebakken in de oven op 180 graden in 10 minuten)
100 gram roomboter
80 gram (ongeraffineerde)suiker of honing
80 ml melk
snufje vanillepoeder
snufje zout
1 appel
klein handje rozijnen
kaneel
Hoe maak je het:
Mix de roomboter met de suiker lekker zacht en romig. Mix de melk, het vanillepoeder en de zout erdoorheen. Nu de speltbloem er even kort doormixen en het beslag in de koelkast laten rusten.
Snijdt de appel in stukjes en bak samen met de rozijnen en evt een klein beetje suiker op zacht vuur tot de appelstukjes zacht zijn. Roer er een klein beetje kaneel doorheen.
Verdeel de appelstukjes over 4 of 6 bakjes. Doe het beslag in een spuitzak of schep met een lepel en verdeel het beslag over de schaaltjes. Bestrooi evt nog wat met kaneel.
Enjoy!
Liefs,
Willeke
Inspiratie:
https://zusje.nl/
Reacties
En hoe moet ik dat vooraf bakken gewoon de meel in een schaaltje doen en dat 10 minuten bakken?