Oerhollandse yoghurttaart

Ik kon het niet laten. Geïnspireerd door alle vlaggen die ik gisteren zag wapperen heb ik mij gewaagd aan dit rood wit blauwe taartje.

Veel van de ingrediënten had ik gewoon in huis, een bak Griekse yoghurt, wat doosjes diepvriesfruit en granola. En zo ontstond dit taartje.

Eigenlijk is het een variatie op dit ontbijttaartje en je zou het ook prima als ontbijt kunnen eten, want eigenlijk is het niet veel meer dan yoghurt en granola. De hoeveelheid suiker kun je zelf bepalen (ik deed nu 80 gram, maar het kan ook prima met wat minder)




Wat heb je nodig:

150 gram granola
150 gram dadels
(evt. scheutje water)

750 gram griekse yoghurt
80 gram honing of fructose
9 blaadjes gelatine
150 gram frambozen
150 gram wilde bosbessen
50 ml appelsap
kaapse goudbessen.

 Hoe maak je het:
Maal de granola met de dadels en evt een beetje water tot een kleverige massa. Druk die in een met bakpapier beklede springvorm en zet in de koelkast.

Week 3 gelatineblaadjes in koud water. Meng de yoghurt met de suiker of honing en zet even aan de kant. Doe de bosbessen in een pannetje en breng met een klein beetje water aan de kook. Pureer de bosbessen met een staafmixer en haal evt. door een zeef om de pitjes te verwijderen. Knijp de gelatine uit en los op in de bosbessen. Schep hier 200 gram van het yoghurtmengsel bij, roer goed door en schenk in de springvorm. Laat in de koelkast staan tot de eerste laag stijf is.

Week weer 3 gelatineblaadjes in koud water. Verwarm 50 ml appelsap in een pannetje en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Roer hier 350 gram yoghurtmengsel doorheen en schenk uit op de eerste laag in de springvorm. Laat weer opstijven in de koelkast.

Week 3 gelatineblaadjes in koud water. Doe de frambozen in een pannetje en breng met een klein beetje water aan de kook. Pureer de frambozen met een staafmixer en haal evt. door een zeef om de pitjes te verwijderen. Knijp de gelatine uit en los op in de frambozen. Schep hier 200 gram van het yoghurtmengsel bij, roer goed door en schenk in de springvorm. Laat in de koelkast staan om op te stijven.

Decoreer met de kaapse goudbessen

Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik.

Liefs,
Willeke





Reacties

Anoniem zei…
Hoi, is dat niet heel veel gelatine? Het lijkt me dat hij dan zo stijf wordt. Of is dat nodig om die laagjes mooi strak te krijgen?
Hij wordt wel stijf, maar ik vind niet te stijf.