Charlotte van frambozenbavarois en limoenyoghurt.

Een keuken vol chaos. Veel bakjes en bestek wat gebruikt word, met al deze laagjes van deze prachtige Charlotte, maar het is het allemaal waard. Wat een prachtige taart is het geworden!

Gek genoeg kwam ik deze week vaak een charlotte-taart tegen, op Instagram, in het boodschappenmagazine van de boni, en vervolgens ook nog op Pinterest. Ik besloot er voor te gaan en heb er het recept voor gebruikt wat ik op Pinterest tegenkwam.

Zoals gewoonlijk heb ik er weer mijn eigen draai aan gegeven. Ik kan het ook gewoon niet, een recept van A-Z volgen.

Allereerst heb ik gewoon mijn eigen biscuitrecept gebruikt. Wat goed is, moet je niet willen verbeteren heb ik wel eens gehoord. Dat geld dus ook voor dit recept.

Verder heb ik de hoeveelheden suiker verminderd en meer limoen toegevoegd. Ik hou wel van de friszure smaak.

Ik gebruik een verstelbare bakring bij de meeste van mijn baksels. Ideaal, want je hebt geen springvormen in allerlei maten nodig. Bij dit recept is dat ook heel handig, want je bakt een biscuit van 16 cm doorsnee, zet daaromheen de lange vingers en de verstelbare bakring stel je precies af op de juiste grote.






Wat heb je ervoor nodig:
(voor een taart van 18 cm doorsnee)

2 eieren
200 gram suiker
40 gram bloem
10 gram custard
1 pak lange vingers 500 gram (diepvries)frambozen
330 ml slagroom
200 gram yoghurt
2 limoenen
12 blaadjes gelatine
extra frambozen als decoratie.
een lint.

Hoe maak je het:

Neem voor het biscuit:
2 eieren
50 gram suiker
40 gram bloem
10 gram custard
1 pak lange vingers

Mix de eieren met de suiker in ongeveer 15 a 20 minuten mooi stevig. Vet een springvorm van 16 cm in en verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) Zeef het bloem/custard mengsel boven het eimengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Schenk in de bakvorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat goed afkoelen.
Snijdt het biscuit in 2 lagen en leg de eerste laag op de bodem van een springvorm van 18 cm. Zet de lange vingers  ernaast. Om ze niet te laten omvallen kun je het best eerst 4 lange vingers op 3, 6, 9 en 12 van de bakvorm zetten (zie je bakvorm als een denkbeeldige klok)

Voor de frambozenbavarois:
125 gram (diepvries) frambozen
2 blaadjes gelatine
65 ml slagroom
25 gram suiker

Week de blaadjes gelatine in koud water. Kook de frambozen met de suiker en een heel klein beetje water tot de suiker is opgelost. Klop Pureer met een staafmixer en haal door een zeef. Los de gelatine op in de frambozenpuree. Klop de slagroom stijf en spatel beetje bij beetje door de frambozenpuree. schenk de frambozenbavarois op de biscuitbodem en laat opstijven in de koelkast.

Voor de limoenyoghurt:
100 gram slagroom
100 gram yoghurt
sap van 1 limoen
2 blaadjes gelatine
25 gram suiker

Week de blaadjes gelatine in koud water. Kook het limoensap samen met het suiker tot de suiker is opgelost. Laat even afkoelen. Klop de slagroom stijf.  Meng de yoghurt met de slagroom en spatel voorzichtig door elkaar. Schenk het afgekoelde limoen mengsel erbij en spatel goed door. Schenk op de frambozenbavaroislaag in de bakvorm. Laat goed stijf worden in de koelkast.

Voor de frambozengelei:
125 gram (diepvries)frambozen
25 gram suiker
25 ml water
2 blaadjes gelatine

Week de blaadjes gelatine in koud water. Kook  de frambozen samen met het suiker en een heel klein beetje water tot de suiker is opgelost. Laat een klein beetje afkoelen, en los de gelatine erin op. Schenk de frambozengelei op de yoghurtlaag in de bakvorm. Laat goed opstijven in de koelkast.

Leg de tweede biscuitlaag op de frambozengelei laag en herhaal de voorgaande 3 lagen. Laat de taart verder opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de vorm en decoreer met frambozen en evt ander fruit.

Geniet van deze prachtige taart.

Liefs,
Willeke

Bron:
https://bakkriebels.nl/framboos-limoen-charlotte/















Reacties