chocolat chip fudge met noten
Gisteravond even snel deze lekkernij gemaakt, en oh... wat smaakt dat goed zeg!
Met een paar ingrediënten en een hele kleine moeite maak je dus zomaar iets lekkers.
Ik wist niet zo goed hoe ik dit moest noemen. Het is eigenlijk een mix van brownies en chocolat chip cookies. Heerlijk chewy! Gewoon een keer proberen zou ik zeggen.
Wat heb je nodig:
(voor een bakvorm van 20x20 cm)
150 gram (spelt)bloem
4 gram baksoda
snufje zout
115 gram roomboter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
50 grof gehakte noten
50 gram pure chocolade
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Vet de bakvorm in met boter.
Doe de zout, baksoda en speltbloem in een mengkom en roer met een garde even door elkaar.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer hier de suiker doorheen en daarna het ei, zodat het goed gemengd is. Roer nu het bloemmengsel erdoorheen.
Hak de noten grof en de pure chocola in stukjes en roer erdoorheen.
Doe alles in de bakvorm en verdeel goed over de bodem. Bak de koek in 20 minuten gaar.
Laat ongeveer en kwartiertje afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
Snijdt de koek in 12 stukjes en bewaar in een goed afgesloten trommel.
En geniet!
Liefs,
Willeke
Met een paar ingrediënten en een hele kleine moeite maak je dus zomaar iets lekkers.
Ik wist niet zo goed hoe ik dit moest noemen. Het is eigenlijk een mix van brownies en chocolat chip cookies. Heerlijk chewy! Gewoon een keer proberen zou ik zeggen.
Wat heb je nodig:
(voor een bakvorm van 20x20 cm)
150 gram (spelt)bloem
4 gram baksoda
snufje zout
115 gram roomboter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
50 grof gehakte noten
50 gram pure chocolade
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Vet de bakvorm in met boter.
Doe de zout, baksoda en speltbloem in een mengkom en roer met een garde even door elkaar.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer hier de suiker doorheen en daarna het ei, zodat het goed gemengd is. Roer nu het bloemmengsel erdoorheen.
Hak de noten grof en de pure chocola in stukjes en roer erdoorheen.
Doe alles in de bakvorm en verdeel goed over de bodem. Bak de koek in 20 minuten gaar.
Laat ongeveer en kwartiertje afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
Snijdt de koek in 12 stukjes en bewaar in een goed afgesloten trommel.
En geniet!
Liefs,
Willeke
Reacties