Cheesecake met kruidnotenbodemDeze taart maakte ik een paar weken geleden met to good to go kruidnoten. Ze waren taai en daardoor niet echt smaakvol meer om zo te eten. Maar te goed om weg te gooien. Ik nam ze van mijn werk mee naar huis, maalde ze fijn in de foodprocessor om zo gerecycled te kunnen worden voor een nieuw leven. En zeg nou zelf, zie ze eens shinen in deze mooie taart! Ik zeg... missie volbracht!

Wil je nou zelf ook deze lekkere taart maken, maar heb je geen kruidnoten om te redden, geen probleem natuurlijk. Je kunt er iedere koeksoort voor gebruiken, dus leef je uit...


Wat heb je nodig:
(voor een springvorm van 18 cm)

Voor de bodem:
250 gram kruidnootjes
110 gram roomboter

Voor de cheesecake:
200 gram roomkaas
2 eiwitten
2 blaadjes gelatine
35 gram ahornsiroop of suiker
15 ml water

Voor de topping:
wilde bosbessen (diepvries)

Hoe maak je het:

Maal de kruidnoten en smelt de roomboter. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels en bedek de bodem van de springvorm en de randen ermee.  Dit lukt het best met een recht glas die je op de bodem drukt en de koekkruimels langs de rand ermee omhoog duwt. Zet in de koelkast.

Week de gelatine in koud water. Klop de eiwitten stijf. Verwarm de ahornsiroop met het beetje water in een pannetje tot 110 
Schenk de suikersiroop voorzichtig bij de eiwitten terwijl je gewoon door blijft kloppen. Los de gelatine op in een beetje aanhangend vocht en schenk dit ook bij de eiwitten. Laat nog even doorkloppen. Roer in een mengkom de roomkaas los. Spatel hier beetje bij beetje de eiwitten bij en meng tot een luchtig mengsel. Schenk in de taartbodem en laat opstijven in de koelkast.
Decoreer met de bosbesesen en geniet!

Liefs,
Willeke

Reacties