Cheesecake de luxe

Al zo lang geleden beloofd en nu dan toch eindelijk de tijd genomen. Eindelijk het recept voor dit prachtige pareltje. Ik krijg spontaan weer zin in de zomer. Gelukkig zijn frambozen het hele jaar verkrijgbaar, maar de frambozen uit eigen tuin zijn toch wel het lekkerst.Wat heb je nodig:
(voor een springvorm van 18 cm)

Voor de bodem:
150 gram koekkruimels (wat jij lekker vind)
70 gram roomboter

Voor de cheesecake:
250 gram roomkaas
2 eiwitten
3 blaadjes gelatine
40 gram ahornsiroop of suiker
15 ml water

Voor de decoratie
250 gram verse frambozen
Wat extra fruit voor erbovenop
Hoe maak je het:

Maal de koekjes en smelt de roomboter. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels en bedek de bodem van de springvorm ermee. Zet in de koelkast.

Week de gelatine in koud water. Klop de eiwitten stijf. Verwarm de ahornsiroop met het beetje water in een pannetje tot 110 
Schenk de suikersiroop voorzichtig bij de eiwitten terwijl je gewoon door blijft kloppen. Los de gelatine op in een beetje aanhangend vocht en schenk dit ook bij de eiwitten. Laat nog even doorkloppen. Roer in een mengkom de roomkaas los. Spatel hier beetje bij beetje de eiwitten bij en meng tot een luchtig mengsel. 

Stapel de frambozen langs de rand op elkaar en schenk de cheesecakemix in de taartbodem. Laat opstijven in de koelkast en decoreer met de rest van het fruit en geniet!

Liefs,
Willeke

Reacties

Mmm. Deze taart ziet er zo lekker uit. Krijg ook zin aan de zomer. Welke roomkaas gebruik jij? Heb nog een pakje van de Liddl staan. Kan ik deze gebruiken? Of moet ik echt de stevige monchou hebben?

Groetjes Francien