xxl roze koek.


Het wordt tijd mijn blog nieuw leven in te blazen. Ik bak heel wat af, maar vind vaak de tijd niet om het recept uit te schrijven. Dat moet afgelopen zijn. Vanaf nu, ga ik dan toch proberen, om iedere keer het recept netjes uit te schrijven.

Deze keer deze grote roze koek, die al lange tijd op mijn baklijst stond en dan nu eindelijk een keer gebakken is. Het is een recept met amandelmeel en speltbloem, volgende keer wil ik proberen hem alleen met amandelmeel te maken, om te kijken of dat ook lukt. Dan is hij gelijk glutenvrij en fijn voor iedereen die glutenvrij moet eten.

De roze glazuur heb ik gemaakt met witte chocolade en natuurlijke rode kleurstof van rode biet.

Ik vind het een geslaagde koek, ga hem zeker vaker maken, vooral ook, omdat het zo klaar is en je er niet veel bijzondere ingredienten voor nodig hebt.



Wat heb je nodig:

125 gram zachte roomboter
125 gram (ongeraffineerde) suiker
125 gram amandelmeel
60 gram (spelt)bloem
snufje zout
5 eiwitten
100 gram witte chocola
25 ml zonnebloemolie
25 ml melk
klein beetje rode kleurstof (natuurlijk poeder rode biet)


Hoe maak je het:

Mix de roomboter met de suiker zacht en luchtig. Voeg de amandelmeel toe, bloem en zout toe en de 5 eiwitten en mix nog even goed door tot een mooi glad beslag.

Schenk het beslag in een springvorm van 20 cm en bak in de oven in 30 minuten gaar op 180 graden hetelucht.

Haal de cake uit de vorm en laat goed afkoelen. De onderkant van de cake wordt de bovenkant van de koek.

Smelt de witte chocola samen met de zonnebloemolie op heel zacht vuur. Doe de rode poederkleurstof in de 25 ml melk en laat goed oplossen. Schenk deze melk voorzichtig bij de witte chocola en meng iedere keer goed door.

Verdeel de roze glazuur over de cake en laat weer uitharden.

Enjoy!
Liefs,
Willeke

bron: https://www.24kitchen.nl/recepten/roze-koek-XXL

Reacties

Anoniem zei…
Goedeavond,

Ik heb even een vraag: waar kan ik de rode bietpoeder kopen?

Alvast bedankt voor het antwoordt!

Vriendelijke groet,

Geerke