Raspberry Glory

Echt een feestje, deze frambozenslof met amandelspijs, frambozenbavarois en verse frambozen. Nadat ik hier gisteren in huis vroeg wat ik zou bakken voor vandaag, werd er bijna unaniem gekozen voor een slof! En wat is er dan lekkerder om in dit seizoen te gaan voor de koningin der fruitsoorten, frambozen...

De frambozenbavarois onderlaag is echt heerlijk fris en gemaakt met verse frambozencoulis. De amandelspijs is echt heerlijk in combinatie met dat friszure van de framboos en de mascarponecréme topping maakt het smaakplaatje compleet.

Snel aan de slag dus maar!



Wat heb je nodig:

Voor de bodem:
140 gram speltbloem
100 gram roomboter
3 gram baksoda
100 gram (ongeraffineerde) suiker
1 eidooier
1 eetlepel sinaasappelsap ( of iets anders zuurs)

Voor de amandelspijs
150 gram amandelmeel
80 gram fijne suiker
1 eiwit

Voor de frambozenbavarois:
140 gram frambozen
60 gram suiker
2 blaadjes gelatine
2 eetlepels water
125 gram mascarpone
125 ml slagroom 

Voor de mascarponecréme:
125 gram mascarpone 
125 ml slagroom 
3 theelepels suiker

Hoe maak je het:

Meng de droge ingrediënten voor de bodem door elkaar in een beslagkom. Voeg zachte roomboter, eigeel en sinaasappelsap toe en mix tot een mooie deegbal. Leg in de koelkast om wat op te stijven.

Maak de amandelspijs door het amandelmeel te mengen met fijne suiker en het eiwit. Kneed goed door tot een mooie, niet plakkerige bal.

Haal het deeg uit de koelkast, bedek een bakplaat met bakpapier, zet de oven op 175 en bekleed de sloffenvorm ( in de kleinste stand) met het deeg. Daarna heb ik de vorm nog ongeveer 1 a 2 cm uitgeschoven en het deeg verder over de vorm verdeeld. 

Rol de amandelspijs uit tot een rol ter grootte van de sloffenvorm, druk plat en leg in het midden van de slof. Werk evt. wat bij. Zorg dat je aan alle kanten ongeveer een cm van het deeg vrij laat.

Bak de slof in 20 minuten gaar en goudbruin.

Begin met de frambozenbavarois. Verwarm de (diepvries) frambozen met het water en de suiker in een pannetje en week ondertussen de gelatine in koud water. Als de suiker is opgelost, pureer je de frambozen en laat je het iets afkoelen in een pannetje. Roer daarna de geweekte gelatine erdoorheen en laat verder afkoelen buiten de koelkast.

Als de frambozencoulis op kamertemperatuur is klop je de mascarpone los en schenk daar de slagroom bij. Klop tot een stijve massa en spatel hier beetje bij beetje de frambozenpuree er voorzichtig doorheen. Die alles en een spuitgat en laat opstijven in de koelkast.

Maak nu de mascarponecréme door de mascarpone los te kloppen. Voeg daarna de slagroom en de suiker toe en mix ook tot een stijve massa. Doe in een andere spuitzak en zet ook in de koelkast.

Als de frambozenbavarois goed stijf is en als de slof helemaal is afgekoeld spuit je een mooie laag bavarois op de bodem. Zet weer in de koelkast om op te stijven. Is de bavarois goed opgesteven, dan kun je de mascarponecréme opspuiten en het geheel decoreren met verse frambozen en muntblaadjes en evt nog wat hagelslag.

Enjoy!
Liefs, Willeke



Reacties

Riny zei…
Wat een prachtige slof heb je gemaakt.
Leuk om jouw recept te lezen en te vergelijken met "mijn" recept van Williene (Smakelijck)
Lekker die frambozencreme samen met slagroom/mascarpone.
Gebruik je voor de slagroom dopjes een speciaal spuitmondje.

Ik heb een glutenvrij dieet ivm coeliakie.
Maak mn slof dus glutenvrij.
Zondag jl was ik jarig.
Zaterdags een slof gemaakt. Was zondagavond toch een beetje zompig.
Vraag me dan af....hoe dat komt. Door de amandelspijs? Of de oven iets hoger.
Elke keer verbeter ik mn recept een beetje.
Geniet nog maar lekker van de vakantieperiode...
Eline zei…
Hoe groot is de sloffenvorm die je gebruikt?
De sloffenvorm die ik gebruik is 28 x 11 cm.