Notenreep met rubychocolade

 Deze notenreep is heerlijk! De pecannoten zijn lekker krokant gebakken en vormen samen met de heerlijke karamellaag voor een heerlijke bite. Neem daarbij het fruitige van de rubychocolade en het plaatje is compleet. 

Komt ook nog eens bij dat deze koek super makkelijk te maken is. Hij wordt in 3 delen gebakken en tijdens het bakken bereid je de volgende stap voor. Na een half uur komt deze heerlijke koek uit de oven en kun je bijna niet wachten om de eerste hap ervan te nemen.

Toch kun je daar beter nog even mee wachten, de hete karamel op de bovenkant kookt rustig nog even door. Wat heb je nodig:
(voor een bakvorm van ca 30 x 28 cm)

Voor de eerste laag:
175 gram roomboter
50 gram (ongeraffineerde) suiker
1,5 tl vanillepoeder
300 gram speltbloem
snufje zout

Voor de tweede laag:
90 gram pecannoten
25 gram pistachenoten

Voor de derde laag:
115 gram roomboter
150 gram lichtbruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker

Voor de laatste laag:
50 gram ruby chocoladedruppels (callebaut)

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Smelt de roomboter in een pannetje. Mix de suiker met de vanillepoeder en roer door de gesmolten boter.
Meng de speltbloem met een snufje zout en roer ook door het botermengsel.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem van de bakvorm. Bak 10 minuten in de oven.

Weeg de pecannoten en de pistachenoten af en meng door elkaar. Haal na 10 minuten de koekbodem uit de oven en verdeel daar het notenmengsel over. Je hoeft het niet aan te drukken. Gewoon er bovenop leggen en weer voor 10 minuten in de oven.

Smelt de roomboter voor de derde laag in een pannetje. Weeg de suiker af en voeg erbij als alle boter gesmolten is. Blijf rustig roeren terwijl je de boter aan de kook brengt en roer terwijl het zachtjes kookt, rustig door totdat er een dikke karamel gevormd is. Na 10 minuten haal je de koek weer uit de oven en schenk je voorzichtig de karamel over de koek. Zorg ervoor dat de karamel gelijkmatig verdeeld wordt. Zet de koek voor de derde keer terug in de oven voor de laatste 10 minuten bakken.

Haal de koek uit de oven en laat hem afkoelen totdat de karamel niet meer borrelt. Strooi nu de Rubychocolade over de koek en laat de koek verder afkoelen.

Snijd te koek in repen en geniet!

Liefs,
Willeke

Reacties