Bakworkshop de Boei en Jogg

In samenwerking met Jongerencentrum de Boei en Jongeren op gezond gewicht (Jogg) in Bunschoten Spakenburg maakte ik deze workshopvideo voor jongeren van 12 tot 18. 

Doel, bak een taartje en deel die met iemand van 75 jaar of ouder. 

Super leuk initiatief natuurlijk, waar ik graag aan meewerk.

In overleg zijn we gegaan voor een semi gezond taartje. Niet helemaal suikervrij, maar wel suikerbewust, oftewel... een stuk minder suiker dan standaard. En met een bodem van walnoten en dadel. Anders... maar wel super lekker. 

Doe je ook met met dit mooie initiatief?




Wat heb je nodig:
(voor een springvorm van 20 cm)

voor de bodem:
100 gram dadels
160 gram walnoten
80 gram roomboter 

Voor de witte kwark:
400 gram kwark
35 gram suiker
50 ml versgeperste citroen
4 gelatineblaadjes

Voor de roze kwark:
200 gram kwark
180 gram frambozenjam (gemaakt met 140 gram frambozen en 40 gram suiker. Koken, pureren en zeven)
5 gelatineblaadjes

Hoe maak je het:

De bodem:
Smelt de roomboter in een pannetje. Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de noten grof. Pureer de dadels samen met de roomboter met een staafmixer en roer de walnoten erdoorheen. Bekleed een springvorm met bakpapier en bedek de bodem met het dadelmengsel. Zet even in de koelkast om op te stijven.

De witte kwark:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de citroensap met de suiker en los hier de gelatine in op. Roer de kwark en de citroenmengsel door elkaar. Zorg ervoor dat de kwark niet heel koud meer is.  

Voor de roze kwark:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Maak de frambozenjam door de frambozen met de suiker aan de kook te brengen. Pureer de frambozen en zeef het. Roer de kwark los. Los de gelatineblaadjes op in de hete frambozenjam. Roer door de kwark.

schep met een klein sauslepeltje om en om een schepje roze en witte kwark in het midden van de koekbodem. Doe het volgende schepje steeds in het midden van de vorige schep. Blijf zo doorscheppen tot alle kwark op is. Zet in de koelkast om op te stijven.


Benieuwd hoe jouw resultaat geworden is. Deel je je resultaat op instagram?

Liefs,
Willeke 

Reacties